Βουλγαρία: Εντυπωσιακό βίντεο από πτώση μετεωρίτη – Έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο μετεωρίτης έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα.

Βουλγαρία: Εντυπωσιακό βίντεο από πτώση μετεωρίτη - Έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα

Ένας μετεωρίτης εντοπίστηκε πάνω από τη Σόφια περίπου στις 21.50, ενώ το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας και το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της βορειοδυτικής Βουλγαρίας ένας δυνατός κρότος το βράδυ της Τρίτης.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα αισθητό κυρίως στην βορειοδυτική Βουλγαρία. Οι κάτοικοι των περιοχών σε Σόφια, Ιχτιμάν, Λομ, Βιντίν και Φιλιππούπολη, έκαναν λόγο για ένα δυνατό φως στον ουρανό, το οποίο σταμάτησε και στο τέλος ακούστηκε ένα βουητό. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βιντίν, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και δεν σημειώθηκαν υλικές καταστροφές.

Advertisment

«Γύρω στις 22:00 ακούστηκε έκρηξη στην περιοχή Βιντίν. Ομάδες της περιφερειακής διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών επιθεώρησαν την περιοχή. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας Οι ρουμανικές αρχές μάλιστα ανέφεραν ότι ο μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα και τα υπολείμματά του έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας. Σύμφωνα με ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο μετεωρίτης έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα (Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Νάουσα).

Με πληροφορίες από in.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση