,

Έβρος: Αποκαρδιωτικές εικόνες από το δάσος της Δαδιάς | Το πριν και το μετά (φωτογραφίες)

Η φωτιά στον Έβρο έχει καταστρέψει μια έκταση μεγαλύτερη από την πόλη της Νέας Υόρκης!

Έβρος: Αποκαρδιωτικές εικόνες από το δάσος της Δαδιάς | Το πριν και το μετά (φωτογραφίες)

Για 12η ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν σκληρή μάχη για να σβήσουν την πυρκαγιά στον Έβρο ενισχύοντας την παρουσία εναέριων μέσων καθώς από σήμερα (30/08) έχουν ριχθεί στη μάχη 11 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα μαζί με τις επίγειες δυνάμεις.

Χαρακτηριστικές της ανυπολόγιστης καταστροφής για το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, είναι οι φωτογραφίες από το πριν και το μετά της φωτιάς, στο δάσος της Δαδιάς και συγκεκριμένα από το ύψωμα Κάψαλο.

Advertisment

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης ανέβασε και βίντεο με την εικόνα του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου λίγο μετά την πύρινη λαίλαπα.

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα – Μάχη για 12η μέρα με τις φλόγες

Την ίδια ώρα, 475 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα και 100 οχήματα επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίρκη, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς δεν κινδυνεύει, οι άνεμοι ωστόσο είναι νοτιοδυτικοί και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα βόρεια του νομού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Ροδόπη υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά. Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Advertisment

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Δεδομένου ότι υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, ο Εβρος και η Βοιωτία, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας παραμένει σε γενική επιφυλακή.

Κάηκε έκταση μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση της Υπηρεσίας Copernicus της Ε.Ε., ότι η φωτιά στον Έβρο έχει καταστρέψει μια έκταση μεγαλύτερη από την πόλη της Νέας Υόρκης. Από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων που έγιναν διαθέσιμα χθες (29/08), η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28.08.2023, 12:28 τοπική ώρα).

Με πληροφορίες από cnn.gr | Κεντρική φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση