Διώροφα σπίτια-έκπληξη για τις γάτες τοποθετήθηκαν στους δρόμους του Αγίου Δημητρίου

Αναμένεται σε λίγο καιρό να τοποθετούν περισσότερα σπιτάκια και σε άλλα σημεία της πόλης.

Διώροφα σπίτια-έκπληξη για τις γάτες τοποθετήθηκαν στους δρόμους του Αγίου Δημητρίου

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά ζώα χωρίς σπίτια. Οι άνθρωποι προσπαθούν να τους βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούν να τους σώσουν όλους. Αντίθετα, τους δίνουν φαγητό και χώρο για ύπνο, ειδικά όταν έξω κάνει κρύο.

Όταν βρέχει ή χιονίζει, μπορεί να είναι δύσκολο για τα ζώα χωρίς σπίτια να βρουν ένα ασφαλές μέρος για να μείνουν. Όπως ακριβώς αναζητούμε σκιά τις ζεστές μέρες, αυτά τα ζώα προσπαθούν να βρουν ένα δροσερό μέρος για να ξεκουραστούν και να παραμείνουν ασφαλή από τον ήλιο. Η πόλη προσπαθεί να τους βοηθήσει βάζοντας φαγητό και νερό σε διάφορα μέρη.

Advertisment

Η πόλη του Αγίου Δημητρίου κάνει πολύ καλή δουλειά βοηθώντας τις αδέσποτες γάτες. Βγάζουν φαγητό και νερό για τις γάτες με τη βοήθεια ειδικής ομάδας εργαζομένων.

Έφτιαξαν τέσσερα διώροφα σπίτια για να ξεκουράζονται και να κοιμούνται οι γάτες. Ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος βοήθησε στο συντονισμό αυτού του έργου με τους εθελοντές που με ανιδιοτέλεια πρόσφεραν τη βοήθειά τους.

Σύντομα, περισσότερα σπίτια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε οι αδέσποτες γάτες να μπορούν να μείνουν ασφαλείς από την κακοκαιρία.

Advertisment

Οι υπεύθυνοι του Αγίου Δημητρίου δίνουν 800 κιλά φαγητό στους εθελοντές που φροντίζουν τις γάτες του δρόμου. Αυτοί οι εθελοντές εργάζονται πολύ σκληρά κάθε μέρα για να βοηθήσουν τις γάτες.

Η πόλη ενδιαφέρεται πραγματικά για τα αδέσποτα ζώα. Δουλεύουν εδώ και 10 χρόνια για να τα φροντίσουν και να βεβαιωθούν ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά μωρά.

Με πληροφορίες από www.protothema.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση