Εργασία: 6 στους 10 Gen Zers θέλουν να κάνουν καριέρα ως influencers

Οι περισσότεροι θα παρατούσαν ακόμα και την δουλειά τους.

Εργασία: 6 στους 10 Gen Zers θέλουν να κάνουν καριέρα ως influencers

Πολλά παιδιά σήμερα πιστεύουν ότι το να είναι κάποιος επηρεαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια καλή δουλειά και θα ήταν πρόθυμα να αφήσουν την τρέχουσα δουλειά τους για να προσπαθήσουν να γίνουν. Μια πρόσφατη έκθεση λέει ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους στη Generation Z θέλουν να γίνουν influencers όταν μεγαλώσουν.

Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να είναι δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουν βίντεο ή αναρτήσεις που αρέσουν και ακολουθούν πολλοί άνθρωποι. Είναι ενδιαφέρον γιατί ακόμη και πολλοί ενήλικες θέλουν επίσης να έχουν αυτό το είδος εργασίας. Η δημοτικότητα του TikTok το κάνει να φαίνεται ότι ο καθένας μπορεί να γίνει διάσημος. Ακόμη και με μια απλή ρύθμιση και βασικά βίντεο, οι χρήστες στο TikTok μπορούν να γίνουν επηρεαστές. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στη Generation Z πιστεύουν ότι είναι εύκολο να έχεις δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.

Advertisment

Το Morning Consult έλαβε πληροφορίες κάνοντας ερωτήσεις σε 2.204 ενήλικες και νέους ηλικίας 13 έως 26 ετών που χρησιμοποιούν εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, TikTok, Twitch ή YouTube. Μια αξιόπιστη καριέρα σημαίνει να έχεις μια δουλειά στην οποία οι άνθρωποι εμπιστεύονται και πιστεύουν. Είναι σαν να είσαι γιατρός ή δάσκαλος, όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και μπορείς να βασιστείς σε σένα. Περισσότεροι από τους μισούς νέους στη Generation Z πιστεύουν ότι το να είσαι influencer είναι καλή δουλειά και θα εγκατέλειπαν την τρέχουσα δουλειά τους για να το κάνουν. Μερικοί από αυτούς θα πλήρωναν ακόμη και χρήματα για να γίνουν influencer.

Ο Briggs λέει ότι στους νέους αρέσει η ιδέα του να είναι ένας influencer επειδή μπορούν να κερδίσουν χρήματα, να εργαστούν όποτε θέλουν και να κάνουν κάτι διασκεδαστικό. Πολλοί νέοι στις μέρες μας θέλουν να γίνουν διάσημοι στο διαδίκτυο. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι έφηβοι θέλουν να γίνουν vlogger, YouTubers ή επαγγελματίες streamers, παρά γιατροί, νοσοκόμες, αθλητές, μουσικοί ή ηθοποιοί. Τα δύο πιο δημοφιλή μέρη όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι για να δουν περιεχόμενο από διάσημους ανθρώπους είναι το YouTube και το TikTok. Το YouTube αρέσει περισσότερο σε ηλικιωμένους και άνδρες, ενώ το TikTok αρέσει κυρίως σε νέους και γυναίκες. Στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν περιεχόμενο από διάσημους ανθρώπους που μιλούν περισσότερο για φαγητό και μουσική.

Με πληροφορίες από ot.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση