Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας | Μια “αγκαλιά” για τα παιδιά θύματα κακοποίησης/παραμέλησης

Στο νέο, αυτόνομο και ασφαλή χώρο θα αντιμετωπίζονται ολιστικά τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας | Μια “αγκαλιά” για τα παιδιά θύματα κακοποίησης/παραμέλησης

Η πόλη της Αθήνας κάνει κάτι πολύ σημαντικό για να βοηθήσει παιδιά που έχουν πληγωθεί ή φέρονται άσχημα. Ανοίγουν έναν ειδικό χώρο που ονομάζεται Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Θα βοηθήσει τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή παραμεληθεί, και θα στηρίξει επίσης τις οικογένειές τους. Το κέντρο θα είναι σε μια γειτονιά που λέγεται Μεταξουργείο.

Στο μέλλον, σε ένα μέρος όπου τα πράγματα λειτουργούν από μόνα τους και είναι πολύ ασφαλή, τυχόν περιστατικά τραυματισμού παιδιών θα αντιμετωπίζονται με τρόπο που να εξετάζει την όλη κατάσταση και να προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια είναι ασφαλή, η κυβέρνηση στην Αθήνα δημιούργησε ένα ειδικό μέρος για να πάνε. Αυτό το μέρος ονομάζεται Κέντρο και βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 45. Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Advertisment

Φτιάχτηκε ειδικά για παιδιά που έχουν βιώσει άσχημα πράγματα. Στο Κέντρο, τα παιδιά μπορούν να λάβουν τη βοήθεια και την προστασία που χρειάζονται. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καλοσύνη και φροντίδα. Το Κέντρο βοηθά επίσης τα παιδιά και τις οικογένειές τους να βρουν άλλες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν. Το Κέντρο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας είναι ένα σημαντικό μέρος για να βοηθήσετε τα παιδιά και τις οικογένειες και είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που δεν πρέπει να παραβλέψουμε ή να υποβαθμίσουμε.

Σήμερα, υπήρξε μια ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό των εγκαινίων ενός νέου χώρου που ονομάζεται Κέντρο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί έχουμε σημειώσει πρόοδο στη δημιουργία ενός ειδικού χώρου που ονομάζεται Κέντρο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι. Νιώθουμε αισιόδοξοι γιατί δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι. Είμαστε μέρος μιας ομάδας που έχει μαζευτεί για να κάνει τη διαφορά. Σήμερα συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο όπου όλοι αντιμετωπίζονται δίκαια και προστατεύονται τα δικαιώματά τους.

Αυτό το μέρος διευθύνεται από μια ομάδα 14 καταπληκτικών ανθρώπων που συνεργάζονται πολύ καλά. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, παρόλο που υπάρχει ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Αλλά είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για το πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Εργαζόμαστε μαζί για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή, χαρούμενα και να έχουν μια καλή ζωή. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του και χωρίς υποστήριξη.

Advertisment

Όταν συμβαίνει κάτι, πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα και να κάνουμε κάτι για αυτό αμέσως. Το Κέντρο Υποστήριξης διαθέτει μια ομάδα ανθρώπων που είναι ειδικοί στη βοήθεια των παιδιών και στην προστασία των δικαιωμάτων τους. Έχουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους που ξέρουν πολλά για τα παιδιά. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορεί να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να βεβαιωθεί ότι τα παιδιά που έρχονται σε αυτά λαμβάνουν αμέσως τη βοήθεια που χρειάζονται.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη είπε σε δήλωσή της: Δημιουργούμε ένα νέο μέρος που ονομάζεται Κέντρο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην πόλη μας που έχουν πληγωθεί ή φέρονται άσχημα. Μια ειδική ομάδα ειδικών θα φροντίσει για αυτά τα προβλήματα και θα τους βοηθήσει άμεσα. Το Κέντρο θα προσπαθήσει επίσης να αποτρέψει εξαρχής αυτά τα προβλήματα. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό γιατί είχαμε ήδη πάνω από 300 περιπτώσεις φέτος όπου κάποιος έπρεπε να εμπλακεί για να βοηθήσει. Το Κέντρο θα διδάξει επίσης στους γονείς πώς να είναι καλύτεροι ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η ολιστική προσέγγιση σημαίνει την εξέταση της συνολικής εικόνας αντί μόνο ενός μέρους. Για να το πετύχουμε αυτό, σκεφτόμαστε πώς όλα συνδέονται και πώς επηρεάζουν το ένα το άλλο. Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις διαφορετικές πτυχές και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που λειτουργούν καλά για όλες. Είναι σαν να συνθέτεις ένα μεγάλο παζλ όπου όλα τα κομμάτια ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους. Το Κέντρο βοηθά στη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για άτομα που έχουν πληγωθεί, όπου επικεντρώνονται στη βοήθεια των ανθρώπων που πληγώθηκαν αντί του ατόμου που τους πλήγωσε.

Διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους να λάβουν γρήγορα τη βοήθεια που χρειάζονται και συνεργάζονται με άλλες ομάδες και οργανισμούς για να βεβαιωθούν ότι όλοι συνεργάζονται για να βοηθήσουν αυτά τα άτομα. Πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στα σχολεία. Ο κύριος σκοπός αυτού του νέου Κέντρου είναι να σταματήσει την κακή συμπεριφορά προς τα παιδιά πριν συμβεί ή το συντομότερο δυνατό. Οι δάσκαλοι είναι οι πρώτοι που παρατηρούν όταν κάτι δεν πάει καλά, επομένως η ομάδα του Κέντρου θα τους διδάξει πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να χειριστούν γρήγορα και καλά τυχόν προβλήματα που συμβαίνουν στο σχολείο.
download

Με πληροφορίες από www.infokids.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση