Απόσπασμα από το βιβλίο του Neale Donald Walsch «Συζήτηση Με το Θεό», μέρος 1ο, από τις Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λέω πως ο κόσμος υπάρχει με τον τρόπο που υπάρχει, όπως και η χιονονιφάδα υπάρχει με τον τρόπο που υπάρχει, με σχεδιασμό. Εσείς τον δημιουργήσατε μ’αυτό τον τρόπο, όπως δημιουργήσατε και τη ζωή σας ακριβώς όπως είναι.

Θέλω αυτό που θέλετε. Την ημέρα που θα θελήσετε να μπει ένα τέλος στην πείνα, δε θα υπάρχει πια πείνα. Σας έχω δώσει όλα τα μέσα με τα οποία θα το πετύχετε. Έχετε όλα τα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να κάνετε αυτή την επιλογή. Δεν την κάνατε. Όχι επειδή δεν μπορείτε να την κάνετε. Ο κόσμος θα μπορούσε να θέσει ένα τέλος στην πείνα του κόσμου αύριο. Επιλέγετε να μην το κάνετε.

Ισχυρίζεστε πως υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι που 40.000 άνθρωποι την ημέρα πρέπει να πεθαίνουν από πείνα. Δεν υπάρχουν καλοί λόγοι. Κι όμως σε μια εποχή που λέτε πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε για να εμποδίσετε 40.000 ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα, φέρνετε 50.000 ανθρώπους την ημέρα στον κόσμο σας για να αρχίσουν μια καινούρια ζωή. Κι αυτό το λέτε αγάπη. Αυτό το λέτε θεϊκό σχέδιο. Είναι ένα σχέδιο που στερείται παντελώς κάθε λογικής ή ορθολογισμού, για να μην πω τίποτε περί συμπόνιας.

Σας δείχνω με ξεκάθαρους όρους ότι ο κόσμος υπάρχει έτσι όπως υπάρχει επειδή εσείς το επιλέξατε να υπάρχει έτσι. Καταστρέφετε συστηματικά το περιβάλλον σας και μετά τεντώνετε το δάχτυλο στις αποκαλούμενες φυσικές καταστροφές σαν απόδειξη σκληρής φάρσας εκ μέρους του Θεού ή των ωμών τρόπων της φύσης. Εσείς κάνατε τη φάρσα στον εαυτό σας και οι δικοί σας τρόποι είναι ωμοί.

Τίποτε, τίποτε δεν είναι πιο ευγενικό από τη φύση. Και τίποτε, τίποτε δεν έχει σταθεί πιο σκληρά απέναντι στη φύση από ό,τι ο άνθρωπος. Κι όμως, δεν το αποδέχεστε, αρνιέστε κάθε ευθύνη. Δε φταίτε εσείς, λέτε, και σ’ αυτό έχετε δίκιο. Δεν είναι θέμα φταιξίματος, είναι θέμα επιλογής.

Μπορείτε να επιλέξετε να σταματήσετε την καταστροφή των τροπικών δασών σας αύριο. Μπορείτε να επιλέξετε να σταματήσετε να αφαιρείτε την προστατευτική στιβάδα που αιωρείται πάνω από τον πλανήτη σας. Μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε τη συνεχή επίθεση στο θαυμαστό οικοσύστημα της γης. Μπορείτε να επιδιώξετε να ξανασυνθέσετε τη χιονονιφάδα ή τουλάχιστο να σταματήσετε το αδυσώπητο λιώσιμο της.

Θα το κάνετε όμως;

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε