Λέξεις Σοφίας: Οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά με ένα μόνο βήμα!

Κάντε κάτι διαφορετικό σήμερα – κάτι εντελώς νέο και απροσδόκητο. Πώς σας έκανε να νιώσετε;

Λέξεις Σοφίας: Οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά με ένα μόνο βήμα!

Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου | Facilitator of Cosmic Energy | HYQ &YYT Healer | Zhineng Qigong Instructor

Οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά με ένα μόνο βήμα. Ανεξάρτητα από το βάρος αυτής της αλλαγής, πρέπει να βάλετε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο για να αποκτήσετε ορμή και να σημειώσετε πρόοδο. Για παράδειγμα, η αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να απαιτεί ενημέρωση του βιογραφικού σας, ολοκλήρωση πρόσθετης εκπαίδευσης, ακόμη και υποχώρηση ενός ή δύο επιπέδων, προκειμένου να προχωρήσετε στην επιθυμητή πορεία σας.

Advertisment

Η ίδια αρχή ισχύει για την υγεία και τη θεραπεία σας. Συχνά εστιάζουμε στην επίλυση ενός «προβλήματος», όπως ένα πεπτικό πρόβλημα. Αλλά αν η προσοχή σας είναι αποκλειστικά στο στομάχι, έχετε απλώς ξύσει την επιφάνεια των αλληλεπιδράσεων που επηρεάζουν το πεπτικό σας σύστημα και τη λειτουργία του μεταβολισμού συνολικά.

Αντί να εστιάσετε στη διόρθωση μιας συγκεκριμένης κατάστασης, κοιτάξτε το περιβάλλον και τις σχέσεις σας. Λάβετε μέτρα για τη βελτίωσή τους. Κάντε μια μικρή αλλαγή μετά από μια μικρή αλλαγή. Κάντε το για τον εαυτό σας –όχι για κανέναν άλλον– χωρίς να περιμένετε να λάβετε κάτι σε αντάλλαγμα.

Καλλιεργήστε έναν κήπο

Καθώς μαζεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε συνηθίσει, αφήστε αυτό να γίνει η εικόνα της δικής σας πνευματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Advertisment

Αρχίστε να τρώτε για θεραπεία

Σιγά σιγά, αρχίστε να αντικαθιστάτε τα φαστ φουντ και τις κρύες σαλάτες με ζεστά φαγητά και μαγειρεμένα λαχανικά. Σταδιακά προχωρήστε περισσότερο μειώνοντας τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σας. Επιλέξτε τροφές που παρέχουν μέγιστη ποσότητα Qi για να υποστηρίξουν όλα τα όργανά σας.

Εξερευνήστε τις πεποιθήσεις σας

Αναζητήστε τρόπους να αμφισβητήσετε τη δική σας νοοτροπία. Πειραματιστείτε με νέους τρόπους σκέψης και δράσης και να είστε ανοιχτοί σε άλλες προοπτικές.

Κάντε χώρο για εσάς

Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να νιώσετε όμορφα. Δυναμώστε τον εαυτό σας με την πρακτική Qigong, τραγουδήστε στο ντους ή κάντε μια βόλτα στην παραλία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλη σας η προσοχή πρέπει να είναι στο να αγαπάτε και να μεγαλώνετε τον εαυτό σας.

Ζήστε στο παρόν

Κάντε κάτι διαφορετικό σήμερα – κάτι εντελώς νέο και απροσδόκητο. Πώς σας έκανε να νιώσετε; Να είστε περήφανοι για το άτομο που είστε και το άτομο που γίνεστε.

Συγχαρητήρια στον εαυτό σας που έκανε αυτά τα πρώτα βήματα! Και μετά συνεχίστε – και συνεχίστε να μεγαλώνετε! Θα εκπλαγείτε με το πώς μικρές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα αποτελέσματα –σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά– με την πάροδο του χρόνου.

“Αποσπάσματα από την Σοφία του Qigong”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση