6 συμβουλές για μια ομαλή μετάβαση στο χειμώνα

Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου μεταξύ Φθινοπώρου και Χειμώνα, ο καιρός γίνεται σταθερά πιο κρύος και το σκοτάδι πέφτει νωρίτερα το βράδυ.

6 συμβουλές για μετάβαση στο χειμώνα

Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου μεταξύ Φθινοπώρου και Χειμώνα, ο καιρός γίνεται σταθερά πιο κρύος και το σκοτάδι πέφτει νωρίτερα το βράδυ. Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται πολύ από το κρύο και συχνά θλιβερό καιρό, και το μεταβαλλόμενο μοτίβο του φωτός της ημέρας και του σκότους, που συχνά αποκαλούνται «χειμωνιάτικα μπλουζ».

Οι μεταβάσεις της φύσης βάζουν πολλούς από εμάς εκτός ισορροπίας. Νιώθουμε πεσμένοι ή παλεύουμε με κρυολόγημα, γρίπη ή ιό του στομάχου. Αλλά δεν είναι ενδιαφέρον ότι τα πλάσματα της Φύσης μπορούν εύκολα να ρέουν με ό,τι μπορεί να φέρει η Φύση;

Advertisment

Τα ζώα αντιλαμβάνονται την αλλαγή του καιρού και ξεκινούν τις χειμερινές τους προετοιμασίες. Τα λουλούδια και τα δέντρα αδρανούν και χάνουν τα φύλλα τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια για τους πιο κρύους μήνες. Αν τα δέντρα δεν έχαναν τα φύλλα τους, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί κατά την πρώτη δυνατή χιονόπτωση. Η φύση ξέρει. Ακολουθήστε τα μοτίβα της. Το να γίνουμε ένα με τη Φύση μάς επιτρέπει να ρέουμε σε αρμονία με τις αλλαγές και τις εποχιακές αλλαγές της.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε μια ομαλή μετάβαση στον χειμώνα:

Συμβουλή #1 – Να είστε ειρηνικοί: Είστε μέρος της Φύσης. Όλα όσα συμβαίνουν στη Φύση επηρεάζουν και εσάς. Καθώς η ώρα αλλάζει, ο καιρός γίνεται πιο δροσερός και η νύχτα πέφτει νωρίτερα, αφιερώστε το χρόνο σας ξεκούραση και γαλήνη. Αφήστε τις ανησυχίες σας και αφήστε το μυαλό και το σώμα σας να ξεκουραστούν βαθιά.

Συμβουλή #2 – Διαλογιστείτε ή εξασκηθείτε: Κάθε μέρα τις επόμενες εβδομάδες, καθίστε σε ήσυχο διαλογισμό ή κρατήστε τη στάση Qigong, Αγκαλιάζοντας ένα δένδρο. Κάνοντας το, θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το άπειρο Universal Qi. Ποτέ δεν ξέρεις τι μηνύματα στέλνονται και τι «πληροφορίες» θα λάβεις.

Advertisment

Συμβουλή #3 – Να είστε προσεκτικοί: Παρακολουθήστε τα ζώα. Παρατηρήστε πώς αρχίζουν να αλλάζουν τα μοτίβα τους. Τα πουλιά κελαηδούν πιο δυνατά από το συνηθισμένο ή η Φύση σιωπά ξαφνικά; Πώς προσαρμόζονται τα φυτά και τα ζώα στις εποχιακές αλλαγές; Θυμηθείτε, είμαστε όλοι ενεργειακά όντα – απείρως συνδεδεμένοι με τη Φύση και όλα τα ζωντανά όντα.

Συμβουλή #4 – Φάτε και σκεφτείτε για τη θεραπεία: Περιποιηθείτε σωστά το σώμα σας! Ξεκινήστε ταΐζοντάς το ζεστά, με αγαπημένα φαγητά και θεραπευτικές σκέψεις. Σε χαμηλότερο επίπεδο, είσαι αυτό που τρως. Αλλά σε ένα υψηλότερο επίπεδο, είσαι αυτό που σκέφτεσαι.

Συμβουλή #5 – Μαζέψτε και βγείτε έξω: Την επόμενη ηλιόλουστη μέρα, μαζευτείτε και βγείτε έξω. Αφήστε τον ήλιο να λάμψει στο πρόσωπό σας. Απορροφήστε όλη την καλοσύνη της Φύσης και παρατηρήστε πώς τα πλάσματα της απολαμβάνουν επίσης τη ζεστή ηλιοφάνεια.

Συμβουλή #6 – Αλλάξτε την προοπτική σας: Αν σκεφτείτε τον χειμωνιάτικο καιρό ως άθλιο, θα αισθανθείτε μίζερος! Αναζητήστε το καλό σε κάθε στιγμή. Χορέψτε στις νιφάδες του χιονιού, αν επισκεφθείτε ένα ορεινό τόπο ή έρθει χιόνι στις πόλεις, κάντε μια στροφή γύρω από το παγοδρόμιο -Χριστούγεννα έρχονται και, αν μπορείτε, βγείτε έξω με τη φωτογραφική σας μηχανή! Η αποτύπωση της ομορφιάς σε μια χιονισμένη μέρα, ακόμα και μόνο στην αυλή ή την πλατεία σας, κάνει τη σεζόν να νιώθει μαγική.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!
Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση