Μικροσκόπιο της Google ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα αυτόματα

Το «μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας» σημειώνει τα όρια των καρκινικών κυττάρων και άλλα χαρακτηριστικά τους.

Μικροσκόπιο της Google ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα αυτόματα

Η Google συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να δημιουργήσει ένα έξυπνο σύστημα υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό μικροσκόπιο για να βρει καρκινικά κύτταρα όλα από μόνη της. Το μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας, ARM, δείχνει στους γιατρούς πού βρίσκονται οι όγκοι και τους δίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτούς βάζοντας ειδικές εικόνες στο μικροσκόπιο.

Η Google είπε ότι έχει δημιουργήσει ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται ARM που μπορεί να κάνει τις βιοψίες πιο γρήγορα σε νοσοκομεία που δεν έχουν αρκετό προσωπικό. Μπορεί να κοστίσει περίπου $90.000 έως $100.000. Το πράσινο περίγραμμα δείχνει πού βρίσκεται κάτι κακό ή επιβλαβές σε μια εικόνα ή εικόνα. Πολλά νοσοκομεία έχουν αγοράσει ειδικά υπολογιστικά εργαλεία για την εξέταση κυττάρων και ιστών. Αλλά κοστίζει πολλά χρήματα επειδή κάθε φωτογραφία ενός κελιού καταλαμβάνει πολύ χώρο στον υπολογιστή, όπως χίλιες φωτογραφίες του κατοικίδιου ζώου της οικογένειάς σας.

Advertisment

Το πράσινο περίγραμμα σημειώνει τα όρια της κακοήθειας (Google) 

Το ARM είναι σαν ένα ειδικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να κρατήσουν μόνο τις σημαντικές εικόνες και όχι όλες. Έχουμε κάνει 13 διαφορετικές εκδοχές κάτι μέχρι στιγμής. Εάν αυτές οι εκδόσεις λειτουργούν καλά, μπορεί να φτιάξουμε περισσότερες από αυτές και να αρχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε σε νοσοκομεία που βοηθούν τους στρατιώτες. Επιστήμονες στο Πεντάγωνο βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν ένα σύστημα υπολογιστή για να ελέγχουν για καρκίνο του μαστού που έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες.

Advertisment

Το σύστημα υπολογιστών είναι σχεδόν εξίσου καλό στην εύρεση του καρκίνου με τους πραγματικούς γιατρούς. Μοιράστηκαν τα ευρήματά τους σε ειδικό περιοδικό. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να βοηθήσει τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή που ονομάζεται Transpara 1.7 μπορεί να βρει περισσότερους καρκίνους όταν κοιτάζει φωτογραφίες από γυναικεία στήθη.

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση