NASA: Το Parker Solar Probe πέρασε για πρώτη φορά μέσα από ηλιακή καταιγίδα

Αποστολή της NASA πέρασε για πρώτη φορά μέσα από το σύννεφο σωματιδίων που εκτοξεύτηκε από ισχυρή έκρηξη στον Ήλιο.

NASA: Το Parker Solar Probe πέρασε για πρώτη φορά μέσα από ηλιακή καταιγίδα

Η NASA πήγε σε ένα ειδικό ταξίδι για να μελετήσει κάτι υπέροχο που συνέβη στον Ήλιο. Ο Ήλιος είχε μια μεγάλη έκρηξη και έστειλε μικροσκοπικά σωματίδια στο διάστημα. Η NASA έστειλε μια ειδική αποστολή για να περάσει από αυτά τα σωματίδια και να μάθει περισσότερα για αυτά. Αυτό θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς αυτά τα σωματίδια από τον Ήλιο επηρεάζουν τον πλανήτη μας Γη. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, ένα ειδικό διαστημικό σκάφος που ονομάζεται Parker Solar Probe πέρασε από μια μεγάλη έκρηξη στον ήλιο που ονομάζεται “στεφανιαία εκτίναξη μάζας”.

Συνέβη στην ατμόσφαιρα του ήλιου που ονομάζεται κορώνα. Εάν μεγάλες εκρήξεις από τον Ήλιο χτυπήσουν τη Γη, μπορούν να στείλουν πολλά φορτισμένα σωματίδια. Αυτά τα σωματίδια μπορεί να βλάψουν πράγματα όπως οι δορυφόροι, να μας δυσκολέψουν να χρησιμοποιήσουμε τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας, ακόμη και να κάνουν τη διακοπή ρεύματος επειδή μπορούν να κάνουν την ηλεκτρική ενέργεια να ρέει εκεί που δεν πρέπει. Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τον Ήλιο χρησιμοποιώντας έναν ειδικό διαστημικό ανιχνευτή που ονομάζεται Parker Solar Probe.

Advertisment

Πρόσφατα έκαναν μερικές νέες ανακαλύψεις και έγραψαν για αυτές σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Ένα από τα πράγματα που ανακάλυψαν είναι ότι μια θεωρία που είχε προταθεί εδώ και πολύ καιρό φαίνεται να είναι αληθινή. Η θεωρία αφορά το πώς οι μεγάλες εκρήξεις από τον Ήλιο που ονομάζονται CME μπορούν να επηρεάσουν τα μικροσκοπικά κομμάτια σκόνης που επιπλέουν στο διάστημα μεταξύ των πλανητών. Το Parker Solar Probe τράβηξε φωτογραφίες όταν πέταξε μέσα από μια μεγάλη έκρηξη αερίου από τον Ήλιο.

Όταν οι CME (οι οποίες είναι μεγάλες εκρήξεις ενέργειας από τον ήλιο) τρέχουν σε σκόνη στο διάστημα, την σπρώχνουν από το δρόμο τους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε μια μεγάλη έκρηξη στον Ήλιο που ονομάζεται CME. Πέταξε ένα μάτσο σκόνης πολύ μακριά, σχεδόν μέχρι τον Ερμή. Αλλά μην ανησυχείτε, ο χώρος όπου πήγε η σκόνη γέμισε ξανά αμέσως με περισσότερη σκόνη από τον Ήλιο.

Οι επιστήμονες εξέτασαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από μια ειδική κάμερα σε ένα διαστημικό ανιχνευτή που ονομάζεται Parker Solar Probe. Παρατήρησαν ότι όταν συνέβη μια μεγάλη έκρηξη ενέργειας από τον ήλιο που ονομάζεται CME, έκανε τις εικόνες να φαίνονται πιο σκοτεινές επειδή εκτόξευσε σκόνη στο διάστημα που εμπόδιζε μέρος του ηλιακού φωτός.
download

Advertisment

Εικόνες που κατέγραψε το Parker Solar Probe καθώς περνούσε μέσα από τη CME (NASA/Johns Hopkins APL/Naval Research Lab)

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση