Πεπτικό: Τι βάζουν οι γαστρεντερολόγοι στον καφέ τους για το καλό του εντέρου

Aν στη σκέψη σας ήρθε το γάλα, τότε κάνετε λάθος! Ούτε η ζάχαρη φυσικά!

Πεπτικό: Τι βάζουν οι γαστρεντερολόγοι στον καφέ τους για το καλό του εντέρου

Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί για να τους δώσουν ενέργεια και να ξεκινήσουν καλά τη μέρα τους. Μερικοί άνθρωποι το ανακατεύουν ακόμη και με γάλα για να έχουν καλύτερη γεύση και να αποφύγουν την προσθήκη ζάχαρης.

Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ να προσθέσετε λίγο κακάο στον καφέ σας; Ο καφές βοηθά στη λειτουργία των κακών του σώματός σας επειδή περιέχει καλά συστατικά που ονομάζονται αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να κάνουν τα καλά βακτήρια στην κοιλιά σας να αναπτυχθούν και να είναι ενεργά, ενώ εμποδίζουν τα κακά βακτήρια να κάνουν κακά πράγματα.

Advertisment

Όταν αναμειγνύετε τον καφέ με το κακάο, βοηθάει ακόμα καλύτερα τον οργανισμό σας, επειδή το κακάο έχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά. Όταν το στομάχι και τα έντερα σας δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Αυτό μπορεί να σας κάνει να έχετε διάρροια, πόνο στο στομάχι, αιματηρά κακά, να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε κουρασμένοι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι προβλήματα με την ισορροπία των καλών βακτηρίων στο έντερο σας και το υπερβολικό άγχος στο σώμα σας μπορεί να το κάνουν να συμβεί.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι κάτι που ονομάζεται πολυφαινόλες μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να μειώσουν κάτι που ονομάζεται οξειδωτικό στρες, το οποίο δεν είναι καλό για το σώμα μας. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κάνουμε τις κοιλιές μας πιο υγιείς, φροντίζοντας να έχουμε πολλά διαφορετικά είδη καλών βακτηρίων. Και τέλος, μπορούν να κάνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρότερο, το οποίο μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς και να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια.
download

Με πληροφορίες από www.ygeiamou.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση