Ταχίνι: Γιατί αξίζει να το εντάξετε καθημερινά στη διατροφή σας

Ποια η διατροφική αξία του ταχινιού και ποια τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωσή του.

Ταχίνι: Γιατί αξίζει να το εντάξετε καθημερινά στη διατροφή σας

Το ταχίνι είναι ένα λαχταριστό άλειμμα που λατρεύει πολύς κόσμος στην Ελλάδα. Έχει ιδιαίτερη μυρωδιά και σας κάνει καλό γιατί έχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και μαγνήσιο. Η κατανάλωση ταχινιού έχει πολλά καλά αποτελέσματα στον οργανισμό σας και αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει.

Από τι είναι φτιαγμένο το ταχίνι;

Το ταχίνι είναι μια ειδική πάστα από σουσάμι που έχουν φρυγανιστεί, αλεσθεί και αφαιρεθεί το εξωτερικό τους στρώμα. Υπάρχουν διάφορα είδη ταχινιού που παρασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους σουσαμιού. Χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα από το ανατολικό μέρος του κόσμου και σας κάνει καλό γιατί είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Advertisment

Αν έχετε 100 γραμμάρια ταχίνι, σημαίνει ότι έχετε μια συγκεκριμένη ποσότητα πάστας ταχινιού.

Βοηθά να νιώσετε καλύτερα τον πόνο στις αρθρώσεις σας από την αρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα οστά και τις αρθρώσεις μας και μπορεί να τα κάνει να πονέσουν. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το πρόβλημα, περίπου 15 στους 100 ανθρώπους. Όμως οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν τρώμε 40 γραμμάρια σουσάμι κάθε μέρα, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε καλύτερα και να μειώσουμε τον πόνο στα γόνατά μας.

Βοηθά να γίνουν τα οστά σας δυνατά και υγιή

Η έλλειψη επαρκούς μαγνησίου μπορεί να κάνει τα οστά μας αδύναμα και μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται οστεοπόρωση. Το ταχίνι έχει πολύ μαγνήσιο, οπότε αν το φάμε, μπορεί να κάνει τα οστά μας δυνατά και να κάνει όλο το σώμα μας να νιώθει καλύτερα.

Advertisment

Βοηθά να κάνετε τον εγκέφαλό σας πιο δυνατό και υγιέστερο

Η ουσία στο σουσάμι που ονομάζεται λιγνάνες μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας υγιή. Όταν μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας μπορεί να μην λειτουργεί το ίδιο καλά, αλλά το να τρώμε πολύ ταχίνι μπορεί να βοηθήσει να μην συμβεί αυτό. Μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό μας πιο δυνατό και να αποτρέψει προβλήματα με τη σκέψη και τη μνήμη πραγμάτων.

Το ταχίνι είναι ένα είδος τροφής που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος

Το ταχίνι έχει πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος εάν το τρώτε με μέτρο. Έχει πολλές φυτικές ίνες, λίπος και πρωτεΐνες που μπορούν να κάνουν καλό στο σώμα σας.

Με πληροφορίες από www.mothersblog.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση