Άρθρα Εποχής

Η πρώτη θεματική έκθεση Μπονσάι στο Ιερό της Αφροδίτης είναι γεγονός

Στις 22 Οκτωβρίου, το πρωί από τις 9:00 έως το απόγευμα στις 18:00, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μια εξαιρετικά ξεχωριστή έκθεση μπονσάι. Αλλά όχι σε οποιοδήποτε χώρο: αυτή η έκθεση θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αφροδίτης στην Αφαία-Χαϊδάρι. Αποτελεί αφιέρωμα στις Μορίες Ελιές της Αρχαίας Αθήνας και θα υποστηριχθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην τέχνη του μπονσάι, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την τέχνη, την ιστορία και τη φύση. Οκτώ καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν δέντρα μπονσάι άγριας ελιάς σε διάφορες εξελικτικές βαθμίδες, προσφέροντας μια πολυδιάστατη εμπειρία στους επισκέπτες.

Advertisment

Είναι μια ευκαιρία να δείτε από κοντά πώς αυτή η αρχέγονη τέχνη συνδυάζει διάφορες δεξιότητες, από τη γεωργία και την κηπουρική έως το σχεδιασμό και τη φιλοσοφία. Η εκδήλωση στο Facebook είναι ήδη live, όποτε μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας εκεί.

Μην χάσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε μια εκδήλωση που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε ένα αρμονικό σύνολο! Δείτε τη διεύθυνση και την εκδήλωση στο Facebook εδώ 

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η εποχή των γιορτών συχνά φέρνει απροσκάλεστους επισκέπτες – το στρες και η κατάθλιψη. Και δεν είναι καθόλου περίεργο. Με τις γιορτές συχνά εμφανίζεται

Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πανόραμα τεχνικών NLP για επαγγελματίες και στελέχη. Προσεγγίσεις νέας γενιάς στη διαμόρφωση ποιoτικότερου σκεπτικού σε εγχειρήματα και ρόλους. Δείτε όλους τους ομιλητές και κλείστε

Η προσοχή τους μοιάζει με βραβείο που δίνεται όταν το παιδί ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

«Η μοναξιά είναι το μονοπάτι μέσα από το οποίο η μοίρα προσπαθεί να οδηγήσει τον άνθρωπο πιο κοντά στην ουσία του.» — Hermann Hesse

Από τις πιο απλές καθημερινές επιλογές μέχρι τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες, μεγάλο μέρος της ανθρώπινης δράσης ξεκινά από την εμφάνιση μιας επιθυμίας.

Η τελειότητα μπορεί να είναι στόχος, δεν είναι όμως προϋπόθεση.

Πρόσφατα Άρθρα

Η προσοχή τους μοιάζει με βραβείο που δίνεται όταν το παιδί ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

«Η μοναξιά είναι το μονοπάτι μέσα από το οποίο η μοίρα προσπαθεί να οδηγήσει τον άνθρωπο πιο κοντά στην ουσία του.» — Hermann Hesse

Από τις πιο απλές καθημερινές επιλογές μέχρι τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες, μεγάλο μέρος της ανθρώπινης δράσης ξεκινά από την εμφάνιση μιας επιθυμίας.

Η τελειότητα μπορεί να είναι στόχος, δεν είναι όμως προϋπόθεση.

Το φως πέρα από περιβαλλοντική συνθήκη, είναι κι ένας από τους βασικούς βιολογικούς ρυθμιστές του σώματος.

Η καθημερινότητα διαμορφώνεται περισσότερο από μικρές επαναλήψεις παρά από μεγάλες αποφάσεις.

Μπορεί η συναίνεση να είναι πολύτιμη, αλλά η συναίνεση χωρίς αυθεντικότητα είναι απλώς σιωπηλή συμμόρφωση.

Κάθε παρόρμηση είναι μια ιστορία που δεν ειπώθηκε ακόμα. Η υποκατάσταση της δίνει φωνή, πριν γίνει πληγή.

Εναλλακτική Δράση