O Πατριάρχης Pierbattista Pizzaballa προσφέρεται ως όμηρος στη Χαμάς προκειμένου να απελευθερωθούν τα παιδιά όμηροι

Τη Δευτέρα, ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να γίνει όμηρος, εάν αυτό συμβάλλει στην απελευθέρωση των Ισραηλινών παιδιών

Τη Δευτέρα, ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να γίνει όμηρος, εάν αυτό συμβάλλει στην απελευθέρωση των Ισραηλινών παιδιών που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Reuters. Ο αντιπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου στα Ιερά Εδάφη έκανε αυτή τη δήλωση κατα τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Ιταλούς δημοσιογράφους. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως δεν έχει υπάρξει άμεση επικοινωνία με την Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που επιτέθηκε στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, προκαλώντας τον θάνατο 1.300 ανθρώπων.

Ο Pizzaballa, που είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες των Ρωμαιοκαθολικών σε Ισραήλ, παλαιστινιακά εδάφη, Ιορδανία και Κύπρο, περιοχή με περίπου 300.000 Ρωμαιοκαθολικούς, επισήμανε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες αυξάνονται για τη βοήθεια της Γάζας ενόψει της προετοιμασίας του Ισραήλ για εδαφική επίθεση κατά της Χαμάς.

Advertisment

Στα τελευταία νέα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 199 άνθρωποι έχουν απαχθεί από τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου. Τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στη Γάζα έχουν φτάσει τουλάχιστον στους 2.750, με τα παιδιά να αποτελούν το ένα τέταρτο των θυμάτων, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση