Βιαζόμαστε τόσο πολύ να περάσει ο χρόνος… και τελικά περνάνε οι στιγμές…

Θα έρθει αυτή η μέρα που περιμένεις. Ξέρεις πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός;

Βιαζόμαστε τόσο πολύ να περάσει ο χρόνος... και τελικά περνάνε οι στιγμές...

Θα έρθει αυτή η μέρα που περιμένεις. Ξέρεις πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός; Όχι, όντως ξέρεις; Βιαζόμαστε τόσο πολύ να περάσει ο χρόνος, να έρθουν τα πράγματα που περιμένουμε και χάνουμε στιγμές χωρίς να το καταλάβουμε.

Δουλεύουμε τόσο πολύ σε αυτά που θέλουμε να έχουμε που ξεχνάμε αυτά που ήδη έχουμε. Χρειάζεται να κάνουμε βήματα πίσω μέσα στη μέρα. Να μετράμε μέχρι το 10 και να παίρνουμε αναπνοές. Να σταματάει για λίγο η ακατάπαυστη εσωτερική μας φωνή και να βλέπουμε γύρω μας τι έχουμε. Βοηθάει πολύ να αναγνωρίζουμε αντικείμενα στο περιβάλλον για να νιώσουμε την ύπαρξη μας το τώρα. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά αν τώρα σταματήσεις για λίγο και κοιτάξεις γύρω και πεις, να μία πολυθρόνα, να η τηλεόραση, να το φλιτζάνι με τον καφέ… θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι η μόνη στιγμή που είσαι μέσα στην πραγματικότητα που συμβαίνει τώρα.

Advertisment

Ζούμε σε τόσο έντονους ρυθμούς που επιβάλλεται μέσα στην διάρκεια της ημέρας όχι μόνο να βρίσκουμε χρόνο να εκτιμούμε τους ανθρώπους και υλικά αγαθά που αποκτήσαμε στη ζωή μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας για να ενισχύσουμε και τα πνευματικά αγαθά μας. Η εσωτερική γαλήνη είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορούμε να αποκτήσουμε και είναι ένας αγώνας που πρέπει να δίνεται καθημερινά για να επιτευχθεί.

Διάφοροι και πολύμορφοι είναι οι τρόποι για να συμβεί αυτό. Ένα ζεστό μπάνιο με κεριά, 2-3 σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο, μία βόλτα στη φύση. Τόσα και τόσα άρθρα, ενημερώσεις ακόμη και πτυχία γίνονται για να πειστεί ο κόσμος ότι χρειάζεται να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του. Τραγικό είναι ότι χρειαζόμαστε κάποιον άλλον να μας πει κάτι που θα έπρεπε να είχαμε δεδομένο.

Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος ναι. Δουλειά, παιδιά, σύζυγος, σπίτι… 10 λεπτά όμως είναι υπεραρκετά να ξεκινήσουμε να δίνουμε σε κάτι που θα μας ωφελήσει άμεσα.

Advertisment

Τα αποτελέσματα που θα δούμε είναι τόσο έντονα που μετέπειτα δεν θα μπορούμε να στερηθούμε αυτό το 10λέπτο από την μέρα μας. Ας εντάξουμε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο την άσκηση, την σιωπή και την εκπαίδευση του μυαλού στην ημέρα μας με στόχο ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει το μυαλό να μας κρατάει αιχμάλωτους σε κουτιά που αφήνουμε να δημιουργεί από τις ανασφάλειες, το άγνωστο και τις αρνητικές σκέψεις.

Όσο εύκολα σκεφτόμαστε αρνητικά, τόσο εύκολα μπορούμε να σκεφτούμε θετικά. Είναι ένας τρόπος που πρέπει να συνηθίσουμε να κάνουμε ως σκέψη. Εκεί που ξεκινάμε να υπεραναλύουμε μία κατάσταση, ας την υπεραναλύσουμε θετικά! Γιατί όλα πρέπει να καταλήγουν με φόβο;! Θέλει προσπάθεια, επιμονή. Ας το καταφέρουμε και ας γίνουμε υπόδειγμα για τον κόσμο γύρω μας.

Ας κάνουμε τους ανθρώπους μας χαρούμενους όταν μας βλέπουν να είμαστε εμείς χαρούμενοι. Πολλά θέματα της καθημερινότητας θα πάρουν άλλη τροπή εάν τα δούμε από μία πιο ήρεμη οπτική γωνιά. Ας δώσουμε χρόνο σε εμάς να είμαστε καλά, και όλα γύρω μας θα γίνονται καλύτερα. Θα το δεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση