Χαλκίδα | Κοριοί «γάζωσαν» μωρό 5 μηνών στο διαμέρισμα της οικογένειας που χρησιμοποιούνταν ως airbnb

Η αυξανόμενη εξάπλωση των κοριών και στην χώρα μας πλέον, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Χαλκίδα | Κοριοί «γάζωσαν» μωρό 5 μηνών στο διαμέρισμα της οικογένειας που χρησιμοποιούνταν ως airbnb

Η αυξανόμενη εξάπλωση των κοριών και στην χώρα μας πλέον, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε στη Χαλκίδα, όπου ένα μωρό μόλις 5 μηνών τσιμπήθηκε από κοριούς στο διαμέρισμα της οικογένειας, που τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιούνταν ως Airbnb.

Οι γονείς του μωρού περιέγραψαν πως η εικόνα έμοιαζε σαν να «γάζωσαν» το παιδί κουνούπια. Αρχικά, δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη και υπέθεσαν ότι πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, ο παιδίατρος που εξέτασε το μωρό τους ενημέρωσε ότι τα σημάδια ήταν αποτέλεσμα τσιμπήματος κοριού.

Advertisment

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook. Επεσήμανε ότι, αν και είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Τα τσιμπήματα κοριού δεν μεταδίδουν ασθένειες όπως τα κουνούπια, εκτός από τη νόσο του Chagas, η οποία δεν ενδημεί στη χώρα μας.

Ωστόσο, τα τσιμπήματα κοριού μπορούν να προκαλέσουν από ήπια φαγούρα μέχρι δευτερογενή δερματική λοίμωξη και, σπανιότερα, αλλεργικό σοκ. Η αντιμετώπισή τους γίνεται συμπτωματικά, συνήθως με αντιισταμινικές ή κορτιζονούχες κρέμες.

Advertisment

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προσέθεσε ο κ. Τσακρής είναι ότι οι κοριοί, όταν νιώσουν κίνδυνο, παριστάνουν ότι είναι νεκροί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να τους ανιχνεύσετε εύκολα, καθώς προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι.

Συνοψίζοντας, η αυξανόμενη εμφάνιση των κοριών στην Ελλάδα απαιτεί προσοχή, αλλά δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, αφού η αντιμετώπισή τους είναι δυνατή με την κατάλληλη θεραπεία. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης, όπως η συχνή καθαριότητα και η απεντόμωση του χώρου μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Kαρκίνος: Η βιταμίνη που αλλάζει το μικροβίωμα και προστατεύει από τη νόσο | Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει
IFS: Ανακαλύπτοντας τον δρόμο προς την ανεξάντλητη πηγή της αγάπης μέσα μας - τον αληθινό μας Εαυτό.
Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση