Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»… εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης

Άνθρωποι που δεν ακολούθησαν την πεπατημένη, το συνηθισμένο, αυτό που πράττουν οι πολλοί.

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης

Άνθρωποι που δεν παντρεύτηκαν, που ταξίδεψαν πολύ, που ονειρεύτηκαν πολύ. Άνθρωποι που δε στριμώχτηκαν σε παπούτσια ξένων προσδοκιών για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα απατηλής αγάπης.

Άνθρωποι που διάβασαν πολύ, που δεν έκλεισαν τον εαυτό τους σε ένα αποπνικτικό γραφείο προκειμένου να θεωρηθούν επιτυχημένοι, άνθρωποι που δεν απέκτησαν παιδιά επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν και δε θέλουν απλά.

Advertisment

Άνθρωποι που δεν ακολούθησαν την πεπατημένη, το συνηθισμένο, το προσδοκώμενο, αυτό που πράττουν οι πολλοί. Που ρίσκαραν να φύγουν από τη λεωφόρο και να περπατήσουν σε ένα στενό δρομάκι. Εκείνοι που ξεφυσούσαν ελεύθερα επειδή ο δρόμος ναι μεν ήταν πιο στενός, αλλά άδειος από τους πολλούς που ακολουθούσαν πίσω από όνειρα, προσδοκίες, κανονισμένη ζωή από οικογένεια και κοινωνία.

Αυτοί οι άνθρωποι πάντοτε δέχονται τη χλεύη, την αποδοκιμασία, την ειρωνεία, είναι οι στερημένοι της ζωής.

Αυτό όμως που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι εκείνοι κατάφεραν να κερδίσουν τις μάχες τους, να χαράξουν την πορεία που επιθυμούσαν σε μία κοινωνία που σε διδάσκει πως πρέπει να γίνεις όπως σε διατάζει.

Advertisment

Αυτό που πραγματικά τους πειράζει είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους βάση το αρχιτεκτονικό πλάνο άλλων. Τους ενοχλεί ότι εκείνοι συμβιβάστηκαν στα βάθη της ψυχής τους.

Τους εξοργίζει ότι εκείνοι θυσίασαν την ευτυχία τους για να ικανοποιήσουν τα βλέμματα, τις προσδοκίες και τα θέλω των άλλων.

Γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος πραγματικά από τη ζωή, δεν κατακεραυνώνει επιλογές άλλων ανθρώπων ακόμα και αν δε συμφωνούν με τη δική του.

Αν είμαι καλά στη ζωή μου, δε με θυμώνει καμία διαφορετική επιλογή.

Τα δεσμά είναι για να τα σπάμε, όχι για να μένουμε εγκλωβισμένοι σε αυτά.

Ο δρόμος των πολλών μας χαρίζει μία αίσθηση ομοιότητας με το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού, αλλά καταπνίγει τη μοναδικότητά μας και αναχαιτίζει τη μοναδική μας πορεία, καλλιεργώντας μας το φόβο για αυτό που θα έπρεπε να επιδιώκουμε: την ελευθερία του να ζούμε τη μοναδικότητά μας.

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση