Το φαινόμενο Dimash: Ακούστε τη φωνή που έχει μαγέψει τον κόσμο (Βίντεο)

Ο Dimash απέκτησε διεθνή φήμη μετά τη συμμετοχή του στον κινεζικό διαγωνισμό τραγουδιού "Singer 2017"

Dimash Kudaibergen: Ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που μαγεύει με τη φωνή του

Καθώς οι ρόδες του αυτοκινήτου μας κυλούσαν προς τη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα, βρισκόμουν στη διαδρομή που θα αλλάζε ένα μικρό κομμάτι της μουσικής μου συνείδησης. Η Νίνα Καλούτσα, πάντα μια πηγή γνώσης και έμπνευσης, ήταν η συνοδηγός μου σε αυτό το ταξίδι. Η συζήτηση άρχισε ελαφριά, με τις νότες από τις ambient μελωδίες του Spotify να γεμίζουν την ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου. Αναφέραμε τους συνήθεις ύμνους και τις κριτικές για διάφορους καλλιτέχνες, όταν η Νίνα έριξε ένα όνομα που δεν είχα ακούσει ποτέ.

“Dimash Kudaibergen,” είπε με μια λάμψη στα μάτια της, “θα έδινα τα πάντα για να τον ακούσω ζωντανά.”

Advertisment

“Ποιον;” ρώτησα, με μια έκφραση γεμάτη απορία. Και τότε, καθώς εκείνη έψαχνε στο YouTube και άφησε τη φωνή του να γεμίσει το αυτοκίνητο, κατάλαβα γιατί. Η φωνή του Dimash ήταν όντως εντυπωσιακή, μια αλήθεια που έφτασε να με κυριεύσει σε κάθε αλλαγή τόνου και οκτάβας.

Το σοκ ήρθε αργότερα, όταν η φωνή του μεταμορφώθηκε με τρόπους που δεν πίστευα ότι ήταν δυνατοί για έναν μόνο τραγουδιστή. “Είναι πολλοί που τραγουδούν;” ρώτησα μπερδεμένος, αλλά η Νίνα μόνο γέλασε και μου εξήγησε το μοναδικό ταλέντο του Dimash. Από εκείνη τη στιγμή, ένιωσα τη μουσική λίγο πιο διαφορετική, πιο πλούσια και πιο ενδιαφέρουσα. Μοιράζομαι την εμπειρία μου μαζί σας όπως άκουσα το πρώτο τραγούδι. Είναι πάνω από έξι λεπτά αλλά πιστέψτε με, θα σας αποζημιώσει, ειδικά από το 03.40 αλλά αξίζει να το δείτε ολόκληρο.

Στη συνέχεια βρήκα αυτό το βίντεο που περιέχει όλες τις live εμφανίσεις του και εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο.

Advertisment

Ο Dimash Kudaibergen, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1994 στο Καζακστάν και αναγνωρίστηκε για το τραγουδιστικό του ταλέντο σε μικρή ηλικία από τους παππούδες του. Αυτή η πρώιμη ανακάλυψη του ταλέντου του τον οδήγησε να αρχίσει να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και πιάνου σε ηλικία πέντε ετών.

Επιπλέον, η αγάπη του για τη μουσική, εκτός από το πάθος του κατεύθυνε και την εκπαιδευτική του πορεία, αφού αποφάσισε να εμβαθύνει στον κόσμο της μουσικής, ακολουθώντας περαιτέρω εκπαίδευση τόσο στην κλασική όσο και στη σύγχρονη μουσική.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Dimash αποφοίτησε με πτυχίο στην κλασική μουσική. Αυτό το εκπαιδευτικό επίτευγμα εδραίωσε τα θεμέλιά του στη μουσική και τον εφοδίασε με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να προωθήσει την καριέρα του στο τραγούδι. Η πρώιμη ζωή του και η εκπαίδευσή του ζωγράφισαν μια σαφή εικόνα της αφοσίωσής του στην τέχνη του, προετοιμάζοντάς τον για το ταξίδι της μουσικής λάμψης που βρισκόταν μπροστά του.

Ορόσημα καριέρας

Ο Dimash απέκτησε διεθνή φήμη μετά τη συμμετοχή του στον κινεζικό διαγωνισμό τραγουδιού “Singer 2017”, όπου μάγεψε το κοινό με τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες, τερματίζοντας τελικά ως δεύτερος. Οι ερμηνείες του ήταν τόσο συναρπαστικές που ξεπέρασαν το σόου, κερδίζοντας του ευρεία φήμη σε όλες τις πρώην σοβιετικές χώρες και όχι μόνο. Αυτή η εμπειρία στο “Singer 2017” αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο στην καριέρα του, συστήνοντάς τον σε ένα παγκόσμιο κοινό.

H συμμετοχή του στον διαγωνισμό της Κίνας Δείτε το από το 3ο λεπτό και μετά

Μετά από αυτή την επιτυχία του, ο Dimash κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του στην Κίνα το 2019, το οποίο έγινε πλατινένιο σε λίγα δευτερόλεπτα. Το επίτευγμα αυτό αποτέλεσε άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην καριέρα του, αποδεικνύοντας την τεράστια δημοτικότητά του. Παρουσιάζοντας περαιτέρω το ταλέντο του στην αμερικανική εκπομπή “The World’s Best”, ο Dimash άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην παγκόσμια σκηνή, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο του δεν έχει όρια.

Η εμφάνισή του στο The World’s Best στις ΗΠΑ

Μοναδικό στυλ τραγουδιού και φωνητικό εύρος

Το στυλ τραγουδιού του Dimash είναι ένα μοναδικό μείγμα ποπ, κλασικής μουσικής και παραδοσιακής μουσικής του Καζακστάν, με αποτέλεσμα έναν ξεχωριστό και γεμάτο ψυχή ήχο που συνδέεται με τους ακροατές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συγχώνευση διαφορετικών μουσικών ειδών αναδεικνύει τη δημιουργική του καλλιτεχνική ικανότητα και την ικανότητά του να επανεφευρίσκει την παραδοσιακή μουσική σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Η μουσική του όχι μόνο διασκεδάζει αλλά και προωθεί στους ακροατές τον πολιτισμό του Καζακστάν και την πλούσια μουσική κληρονομιά του.

Εκτός από το μοναδικό στυλ τραγουδιού του, το ευρύ φωνητικό εύρος του Dimash εκτείνεται από μπάσο έως σοπράνο. Αυτό το φωνητικό εύρος αποδεικνύει την απίστευτη ευελιξία του ως τραγουδιστή και την τεχνική του μαεστρία. Επιπλέον, ο Dimash έχει την ικανότητα να τραγουδά σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες, καθιστώντας τον έναν πραγματικά διεθνή καλλιτέχνη. Αυτό το πολύγλωσσο ταλέντο του επιτρέπει να συνδέεται με ένα ποικίλο κοινό και να μοιράζεται τη μουσική του με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Επιτεύγματα και αναγνώριση

Η πορεία του Dimash κοσμείται από πολυάριθμα επιτεύγματα, όπως η νίκη σε διάφορους διακεκριμένους διαγωνισμούς τραγουδιού στο Καζακστάν και η αναγνώριση σε όλες τις πρώην σοβιετικές χώρες. Αυτά τα επιτεύγματα αποτελούν απόδειξη του απίστευτου ταλέντου και της σκληρής δουλειάς του.

Ο Dimash έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια μουσική σκηνή με το ποικίλο ρεπερτόριο και τις γλωσσικές του ικανότητες. Με 23 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες, ο Dimash συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με τη μουσική του. Αυτά τα τραγούδια όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και χτίζουν γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών, αναδεικνύοντας την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.

Το πιο αντιπροσωπευτικό ίσως τραγούδι του ταλέντου του Dimash είναι το Love Of Tired Swans, το πρώτο βίίντεο που έβαλα παραπάνω.

Δισκογραφία και πολύγλωσσο ταλέντο

Η δισκογραφία του Dimash προσφέρει μια απόδειξη της ευελιξίας του ως καλλιτέχνη, περιλαμβάνοντας μια σειρά τραγουδιών που αναδεικνύουν όμορφα τις φωνητικές του ικανότητες και τη μουσικότητά του. Κάθε τραγούδι της δισκογραφίας του είναι ένα αριστούργημα από μόνο του, αναδεικνύοντας το ταλέντο του υπό διαφορετικό πρίσμα. Οι επιτυχίες του, όπως το “SOS d’un terrien en détresse”, το “Adagio” και το “Love is Like a Dream”, έχουν βρει απήχηση στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Αξέχαστες παραστάσεις και παγκόσμιος αντίκτυπος

Ο Dimash έχει μαγέψει το κοινό σε όλο τον κόσμο, δίνοντας δυνατές ερμηνείες σε πολυάριθμες συναυλίες και εκδηλώσεις. Οι παραστάσεις του δεν αφορούν μόνο το τραγούδι- είναι μια καθηλωτική εμπειρία που εμπλέκει το κοινό σε πολλαπλά επίπεδα. Η μαγνητική σκηνική του παρουσία, σε συνδυασμό με τα δυνατά φωνητικά του, δημιουργούν αξέχαστες ζωντανές εμπειρίες, αφήνοντας μόνιμες εντυπώσεις στους θαυμαστές του.

Photo credit: dimashnews.com

Follow me

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση