Μέσα από τα μάτια μου: Ο φίλος μου… η ημικρανία

Ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί με ένα συνεχές χαμόγελο στο πρόσωπό μου Αλλά δεν χαμογελούσα αυτή τη μέρα.Advertisment Συγκράτησα τα κλάματά μου, ενώ έσφιγγα με

Μέσα από τα μάτια μου: Ο φίλος μου... η ημικρανία

Ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί με ένα συνεχές χαμόγελο στο πρόσωπό μου

Αλλά δεν χαμογελούσα αυτή τη μέρα.

Advertisment

Συγκράτησα τα κλάματά μου, ενώ έσφιγγα με δάκρυα την κουβέρτα μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Μια αδυσώπητη ορμή πόνου μου αφαίρεσε την ικανότητα να μιλήσω, καθώς ένα τέρας έξυνε βαθιά πίσω από τα μάτια μου.

Μπορούσα να δω μόνο μέσα από μικροσκοπικές τρύπες στην όρασή μου, την οποία θόλωνε μια σκούρα γκρίζα αύρα. Η μαμά και ο μπαμπάς μου με μετέφεραν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούσα να καθίσω στο κάθισμα.

Ήμουν σφιχτά κουλουριασμένη σε μια μπάλα, καθώς ο μπαμπάς μου με έβαλε στη θέση του συνοδηγού και με οδήγησε στο νοσοκομείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αισθήσεις της πρώτης μου κρίσης ημικρανίας, όταν δεν γνώριζα ότι αυτό θα γινόταν τακτικό φαινόμενο.

Advertisment

Αυτή η σκηνή επαναλήφθηκε σε όλη την παιδική μου ηλικία, καθώς η ημικρανία έγινε ένας επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας στη ζωή μου. Σταματάει τακτικά για να συνεχίσει την πλοκή. Γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, δεν υπάρχει ποτέ βαρετό επεισόδιο. Είναι ένας τιτάνας δύναμης με ισχυρή διάθεση, αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Οι κρίσεις ημικρανίας μου πυροδοτούνται εύκολα και συνήθως ξεκινούν με αύρα. Η όρασή μου θολώνει με σκιερές σφαίρες και αυτές οι αισθήσεις μεταπίπτουν σιγά-σιγά σε πόνο σε όλο το σώμα.

Μια ισχυρή μαύρη τρύπα αναπτύσσεται μέσα στο κεφάλι μου, αφαιρώντας γρήγορα την ικανότητά μου να λειτουργώ. Η ναυτία έρχεται σαν παλιρροϊκό κύμα, καθώς η ημικρανία καταλαμβάνει το νευρικό μου σύστημα. Είναι μια ισχυρή αντίπαλος με αφοσίωση στη δουλειά της.

Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές θεραπείες για να καταπολεμήσω τον φίλο μου, την ημικρανία. Έχω οπλιστεί με ρινικά σπρέι, χάπια, ενέσεις, ακόμα και μπότοξ. Πολλές από αυτές τις θεραπείες έχουν τις δικές τους παρενέργειες, οι οποίες απαιτούν προετοιμασία.

Αν δεν πάρω τα φάρμακα αρκετά σύντομα, δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά. Για να βοηθήσω σε αυτό, έχω πλέον έναν εκπαιδευμένο σκύλο υπηρεσίας που είναι σε θέση να με ειδοποιεί για επερχόμενα επεισόδια ημικρανίας. Χρησιμοποιώντας εκπαίδευση με την οσμή, μπορεί να μυρίσει τις ορμονικές αλλαγές πριν από έναν πονοκέφαλο ημικρανίας, γεγονός που μου επιτρέπει να αναλάβω προληπτική δράση.

Έχω ζήσει μια δραστήρια ζωή με τον φίλο μου, την ημικρανία.

Δοκίμασα ειδικές δίαιτες για την απομάκρυνση ορισμένων τροφών, επένδυσα σε αιθέρια έλαια και αφιέρωσα τη ζωή μου στην ειρηνική ζωή. Ήμουν απελπισμένη να δοκιμάσω οτιδήποτε, και οι άλλοι άνθρωποι δεν λείπουν από τις συστάσεις.

Ένας ταξιτζής επέμενε κάποτε ότι ένα ειδικό είδος μουσικής θα θεράπευε όλες τις παθήσεις μου.

Ένας φίλος μου μίλησε για τα οφέλη της γιόγκα και του διαλογισμού και ένας άλλος μου έδειξε πώς να αναπνέω με προσοχή. Τα δοκίμασα όλα αυτά με διαφορετικά επίπεδα επιτυχίας.

Θέλω περισσότερα.

Η φίλη μου η Ημικρανία μπορεί να είναι δύσκολη και ενοχλητική, αλλά είναι σαν ένας γείτονας που ήρθε για να μείνει. Απαιτεί συνεχή προσοχή και ακριβά δώρα. Απαιτεί να τρώω καλά και να πίνω πολύ νερό.

Η ημικρανία απαιτεί επίσης να φροντίζω το σώμα μου και να ασκώ την αυτοφροντίδα. Κάποτε την περιφρονούσα, δυσανασχετούσα μαζί της και αγχωνόμουν για την παρουσία της. Ωστόσο, επειδή δεν αρκείται στην κακή αυτοφροντίδα, έχει γίνει και μια απροσδόκητη φίλη.

Οφείλω να παραδεχτώ ότι η ημικρανία είναι ένα αγκάθι στα πλευρά μου, αλλά με έχει αναγκάσει να αλλάξω θετικά τον τρόπο ζωής μου. Τη γνωρίζω τόσο καιρό που δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν.

Erica Diebold

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση