Νορβηγία: Απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας που μάγεψε τον ουρανό με τα χρώματά του!

Πριν από μία εβδομάδα, μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα προκάλεσε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο σε πολλά μέρη της Ευρώπης, μετατρέποντας τον ουρανό σε ένα εκπληκτικό θέαμα

Νορβηγία: Απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας που μάγεψε τον ουρανό με τα χρώματά του!

Πριν από μία εβδομάδα, μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα προκάλεσε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο σε πολλά μέρη της Ευρώπης, μετατρέποντας τον ουρανό σε ένα εκπληκτικό θέαμα πολύχρωμων φωτεινών χρωμάτων, παρόμοιο με το Βόρειο Σέλας.

Σε περιοχές όπως οι Άλπεις, η Βόρεια Ιταλία, τα Βαλκάνια και ακόμη και στις Σέρρες, ο ουρανός λάμπρυνε με εξαιρετικά χρώματα, δημιουργώντας μια ομορφιά που θύμιζε τα φαινόμενα που παρατηρούνται συνήθως στη Νορβηγία.

Advertisment

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα κοινό θέαμα στις σκανδιναβικές χώρες και σε άλλες βόρειες περιοχές, όπου από τον Σεπτέμβριο έως την άνοιξη, ο ουρανός συχνά γεμίζει με έντονα χρώματα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η ένταση και η ορατότητα του φαινομένου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.

Ισλανδία και Νορβηγία είναι ιδανικοί προορισμοί για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλας, με τον ουρανό τους να μεταμορφώνεται σχεδόν καθημερινά σε ένα θαυμάσιο παλέτα χρωμάτων.

Την προηγούμενη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της γεωμαγνητικής καταιγίδας στη Νορβηγία, το Βόρειο Σέλας προσέφερε ένα εξαιρετικό θέαμα, με πράσινα, κόκκινα και μωβ χρώματα να συνδυάζονται μαγευτικά στον ουρανό, εντυπωσιάζοντας κατοίκους και επισκέπτες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση