Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Τα τελευταία χρόνια μέσα από ασκήσεις σωματικής ψυχοθεραπείας, έχω παρατηρήσει ότι όταν το σώμα μου ζαρώνει, σφίγγεται ή/και ανατριχιάζει, επικοινωνεί μαζί μου. Αυτό με

Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Τα τελευταία χρόνια μέσα από ασκήσεις σωματικής ψυχοθεραπείας, έχω παρατηρήσει ότι όταν το σώμα μου ζαρώνει, σφίγγεται ή/και ανατριχιάζει, επικοινωνεί μαζί μου.

Αυτό με βοηθάει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι σημαντικό να ακούω προσεκτικά τι έχει να μου πει, να αφεθώ να νιώσω τι χρειάζομαι εκείνη τη στιγμή αλλά προπάντων να εμπιστεύομαι και να μην υποτιμάω τη διαίσθησή μου.

Advertisment

Το σώμα μας δονείται και με αυτό τον τρόπο επικοινωνεί μαζί μας, δεν είναι κάτι που απλά φανταζόμαστε.

Αν κάτι βαθειά μέσα μας μιλάει, είναι η εσωτερική μας φωνή. Ακούμε προσεκτικά τι έχει να μας πει και εάν δυσφορεί για ανθρώπους και καταστάσεις απλά την εμπιστευόμαστε.

Αυτό το κάτι που βαθειά μέσα μου δυσφορεί και επηρεάζει τη δόνησή μου, θέλει κάτι να φέρει στην επιφάνεια.

Advertisment

Γνωρίζω τότε ότι χρειάζεται να αφουγκραστώ την εσωτερική μου φωνή και να εμπιστευτώ τη διαίσθησή μου.

Στην πορεία προς την αυτογνωσία είναι σημαντική η επικοινωνία με τον εαυτό μου όπως και με τους άλλους.

Όταν αλληλεπιδρώ με τους άλλους, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι, ακριβώς επειδή εκπέμπω ότι έχω εσωτερικεύσει, ο απέναντι αντανακλά το αθέατο κομμάτι μου και καθρεφτίζει τις ματαιώσεις μου.

Οι σχέσεις εγγύτητας χρειάζονται χρόνο και επηρεάζει την ενέργεια μας το να επενδύουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο για εμάς.

Ένα μάθημα που από τη μια είναι καλό να πάρουμε καθώς μπορεί να εξηγεί κάποια σχήματα και μοτίβα συμπεριφοράς που καλλιεργήσαμε μέσα στο σύστημα μας και στις σχέσεις εγγύτητας , από την άλλη όμως ίσως να αποτελεί και μια άρνηση από πλευράς μας να εγκαταλείψουμε συνήθειες και πεποιθήσεις που όχι μόνο δε μας εξυπηρετούν πια, αλλά αποτελούν και πηγή αχρείαστου πόνου.

Στη φύση τα πάντα ρέουν απλά και αρμονικά, αν το στομάχι μας σφίγγεται δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χάνουμε χρόνο με όσους δεν έχουν χρόνο για εμάς.

Αρκεί να πάρουμε επαφή με το τι μας εξυπηρετεί να διατηρούμε αλλά και τι μαθαίνουμε από αυτή την δυσλειτουργική κατάσταση ώστε να κάνουμε χώρο μέσα μας. Τότε θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που όχι μόνο θα είναι συμβατοί με εμάς, αλλά και διαθέσιμοι να μας υποστηρίξουν στη μετακίνηση προς ένα νέο, πιο λειτουργικό τρόπο σχετίζεσθαι.

Ακούμε προσεκτικά τι έχει να μας πει το σώμα μας και εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας φωνή, είναι αλάνθαστη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση