Taste Atlas | Τα τρίγωνα πανοράματος είναι το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο!

Στις πρώτες θέσεις των γευστικών προτιμήσεων σύμφωνα με τους ψηφοφόρους του Taste Atlas, βρίσκεται το δημοφιλές «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό, το οποίο ακολουθεί την πορτογαλική γλυκιά

Taste Atlas | Τα τρίγωνα πανοράματος είναι το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο!

Στις πρώτες θέσεις των γευστικών προτιμήσεων σύμφωνα με τους ψηφοφόρους του Taste Atlas, βρίσκεται το δημοφιλές «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό, το οποίο ακολουθεί την πορτογαλική γλυκιά τάρτα Pastel de Belém. Αυτό σηματοδοτεί μία ακόμα επιτυχία για την ελληνική κουζίνα.

Τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα ελληνικό γλυκό με καταγωγή από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά, βουτυρένια τριγωνικά γλυκίσματα φτιαγμένα από φύλλο συχνά εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με πλούσια κρέμα. Η κρέμα παρασκευάζεται από ένα μείγμα κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Advertisment

Τα τρίγωνα φύλλου ψήνονται μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια βουτιούνται σε κρύο σιρόπι από ζάχαρη και νερό, πριν γεμιστούν με τη δροσερή κρέμα. Το τρίγωνο συνήθως σερβίρεται γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 tips για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια
Πώς να κάνετε τα τρόφιμα να διατηρούνται υγιή για περισσότερο χρόνο στο ψυγείο σας
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση