Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Η αναζήτηση ενός ελεύθερου χώρου στάθμευσης στις πολυσύχναστες πόλεις αποτελεί μια συχνά κουραστική διαδικασία, η οποία δοκιμάζει την υπομονή των οδηγών. Όταν επιτέλους βρεθεί

Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Η αναζήτηση ενός ελεύθερου χώρου στάθμευσης στις πολυσύχναστες πόλεις αποτελεί μια συχνά κουραστική διαδικασία, η οποία δοκιμάζει την υπομονή των οδηγών. Όταν επιτέλους βρεθεί μια θέση, το παρκάρισμα μπορεί να αποτελέσει μια νέα πρόκληση, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος, αυξάνοντας τον κίνδυνο για φθορές στα αυτοκίνητα.

Πολλοί οδηγοί δυσκολεύονται να υπολογίσουν την απόσταση μεταξύ του αυτοκινήτου τους και του προπορευόμενου οχήματος, φοβούμενοι πως μπορεί να χτυπήσουν τα προφυλακτήρα τους. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς υπάρχουν απλές τεχνικές που κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο.

Advertisment

Ένα χρήσιμο τρικ για το παρκάρισμα είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας στην άκρη του καπό του αυτοκινήτου μας. Όταν αυτή ευθυγραμμιστεί με το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα του μπροστινού οχήματος, η απόσταση είναι κατάλληλη για στάθμευση χωρίς να στριμώξουμε το όχημά μας.

Ένα άλλο τρικ που προτείνεται για τη στάθμευση κοντά στο πεζοδρόμιο είναι να παρατηρούμε τον αριστερό καθρέφτη μας. Όταν το κάτω μέρος του ευθυγραμμιστεί με το πεζοδρόμιο, η απόσταση μεταξύ του και του προφυλακτήρα είναι περίπου 30 εκατοστά.

Για έναν πιο περίπλοκο ελιγμό χωρίς να κινδυνεύσει ο προφυλακτήρας, η προσοχή πρέπει να εστιάζεται στο καπό του αυτοκινήτου μας. Όταν αυτό ευθυγραμμιστεί με το πεζοδρόμιο, η απόσταση είναι περίπου 3 μέτρα, επιτρέποντας μια ασφαλή στροφή.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση