Αν εγώ ήμουν φως… εσύ δεν θα βυθιζόσουν στο σκοτάδι

Η αγένεια, η τοξικότητα και πολλές φορές η κακία επικρατούν στη σημερινή εποχή. Αναρωτιέμαι γιατί έχουμε φτάσει εδώ;! Βαφτίζουμε την αγένεια…ειλικρίνεια, την κακία…αυθορμητισμό, την

Αν εγώ ήμουν φως... εσύ δεν θα βυθιζόσουν στο σκοτάδι

Η αγένεια, η τοξικότητα και πολλές φορές η κακία επικρατούν στη σημερινή εποχή. Αναρωτιέμαι γιατί έχουμε φτάσει εδώ;! Βαφτίζουμε την αγένεια…ειλικρίνεια, την κακία…αυθορμητισμό, την τοξικότητα…πόνο. Τα social media, η trap κουλτούρα και τόσα άλλα, κατακλύζουν τις ζωές μας και μας διδάσκουν το μίσος. Κρυβόμαστε πίσω από μια οθόνη και βγάζουμε όλα μας τα συμπλέγματα στις ζωές των άλλων, δίνουμε αξία σε ανθρώπους που πρεσβεύουν μια ζωή γεμάτη ασέβεια και αμάθεια. Ζούμε σε μια εποχή όπου είναι της μόδας να συμπεριφέρεσαι άσχημα στον διπλανό σου, που είναι της μόδας να είσαι σνομπ.

Είναι εύκολη και αυτόματη αντίδραση να απαντάμε στην αγένεια με αγένεια, στην ασέβεια με ασέβεια, στην πικρία με πικρία. Αξίζει όμως να βουλιάζουμε σε ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο; Κερδίζουμε κάτι; Νιώθουμε καλύτερα; Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συντονιζόμαστε με μια ενέργεια πολύ χαμηλή και να γινόμαστε καθρέπτες συμπεριφορών που δεν ταιριάζουν στην ψυχή μας. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να νοθεύουμε τις στιγμές μας με μιαρά συναισθήματα.

Advertisment

Μέσα σε αυτό το χάος, μέσα στη βουή και τον παροξυσμό της αγένειας, να είσαι φάρος φωτεινός. Φάρος που οδηγεί στην αγάπη, την καλοσύνη, την ευγένεια. Μην αφήνεις τις σειρήνες να σε τραβήξουν στον πάτο. Να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με ενσυναίσθηση και όχι με αντίδραση. Άκουσα μια φράση κάποτε και τον τελευταίο καιρό συνέχεια τριγυρνάει στο μυαλό μου.
«Αν εγώ ήμουν φως εσύ δεν θα μπορούσες να βυθιστείς στο σκοτάδι»

Γίνε φως στον σκοταδισμό που επικρατεί, δώσε αγάπη, δείξε τον δρόμο. Φώτισε, με όμορφα λόγια, συναισθήματα, πράξεις τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων. Είμαστε μιμητικά όντα, γίνε αυτός που θα θέλουν να μιμηθούν, μην μιμείσαι, μην γίνεσαι ένα με την μαυρίλα. Γίνε το άσπρο που θα δείχνει πάντα τι εστί καλοσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμός, γίνε η γλυκιά φωνή που δίνει ζεστασιά στις κραυγές της τοξικότητας. Γίνε η αγάπη που θα φωτίσει καθετί αρνητικό!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!
Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση