,

«Καρυάτιδες που Κλαίνε»: Η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη ΙΝΟ στο Μοναστηράκι (βίντεο)

Ο καλλιτέχνης ΙΝΟ υπέγραψε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τίτλο “Καρυάτιδες που Κλαίνε”, που διακοσμεί κτίριο στην Ερμού στο Μοναστηράκι. Το έργο είναι μεγάλης κλίμακας

«Καρυάτιδες που Κλαίνε»: Η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη ΙΝΟ στο Μοναστηράκι (βίντεο)

Ο καλλιτέχνης ΙΝΟ υπέγραψε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τίτλο “Καρυάτιδες που Κλαίνε”, που διακοσμεί κτίριο στην Ερμού στο Μοναστηράκι. Το έργο είναι μεγάλης κλίμακας και απεικονίζει τρεις ασπρόμαυρες Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν μπλε δάκρυα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μια πρωτοποριακή τεχνική για τη δημιουργία του έργου. Κρεμάστηκε με σχοινιά από τη σκεπή του κτηρίου, επιλέγοντας μια δύσκολη μέθοδο που όμως του προσέφερε την ελευθερία να δημιουργεί ανεξάρτητα και αθόρυβα, χωρίς τη χρήση ανυψωτικών γερανών. Αυτό επιτρέπει στον καλλιτέχνη να εργάζεται προσεκτικά, αποφεύγοντας τη σκαλωσιά που συνήθως κρύβει σημεία του έργου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης.

Advertisment

Η δημιουργία της τοιχογραφίας αυτής απαιτούσε περίπου 25 εργάσιμες ημέρες, που διαδραματίστηκαν σε διάφορες περιόδους του δεύτερου εξαμήνου του 2023. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών του Δήμου Αθηνών, και η επιμέλεια ανήκει στην Κατερίνα Κοσκινά.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση