Ροχαλητό: Τι υποδηλώνει για την υγεία μας και 5 συμβουλές για να το σταματήσετε

Φαίνεται πως το ροχαλητό δεν είναι απλώς ενοχλητικό αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει σοβαρά την υγεία μας. Ο Δρ Colin Sullivan αναφέρει ότι το

Ροχαλητό: Τι υποδηλώνει για την υγεία μας και 5 συμβουλές για να το σταματήσετε

Φαίνεται πως το ροχαλητό δεν είναι απλώς ενοχλητικό αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει σοβαρά την υγεία μας. Ο Δρ Colin Sullivan αναφέρει ότι το δυνατό ροχαλητό δεν είναι φυσιολογικό και μπορεί να είναι προάγγελος προβλημάτων όπως η υπνική άπνοια.

Η υπνική άπνοια, που συνδέεται συχνά με το ροχαλητό, έχει συσχετιστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. Επιπλέον, η διαταραγμένη ύπνος επηρεάζει το βαθύ ύπνο, απαραίτητο για την ανάπτυξη αυξητικών ορμονών που επιδιορθώνουν τους μύες, τα οστά, και τους ιστούς.

Advertisment

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι η έλλειψη οξυγόνου λόγω του ροχαλητού από την υπνική άπνοια μπορεί να συνδεθεί με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με ειδικούς από τη Σουηδία.

5 συμβουλές για να μειωθεί το ροχαλητό

  1. Αποφύγετε να κοιμάστε ανάσκελα, καθώς οι ιστοί στο πίσω μέρος του λαιμού σας μπορούν να καταρρεύσουν, θέτοντάς σας έτσι σε κίνδυνο για ροχαλητό.
  2. Ανασηκώστε το σώμα σας όσο κοιμάστε, σε μια γωνία 30 μοιρών, με ένα μαξιλάρι, για να ανοίξετε τους αεραγωγούς σας.
  3. Παραλείψτε το αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου, επειδή χαλαρώνει τους ιστούς στο λαιμό σας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες ροχαλητού.
  4. Φροντίστε οι αεραγωγοί της μύτης να είναι ανοιχτοί.
  5. Υιοθετήστε καλές συνήθειες ύπνου, όπως να ρυθμίσετε τον χρόνο ξεκούρασης σε 7 με 8 ώρες.

Συνοψίζοντας, η επίλυση του προβλήματος του ροχαλητού δεν είναι μόνο θέμα άνεσης κατά τον ύπνο, αλλά επίσης σημαντική για την υγεία μας. Η εφαρμογή αυτών των συμβουλών μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων υγείας που συνδέονται με το ροχαλητό.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Kαρκίνος: Η βιταμίνη που αλλάζει το μικροβίωμα και προστατεύει από τη νόσο | Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει
Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση