Πενθώντας μία σχέση
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση ;
Πενθώντας μία σχέση και όλα όσα εμείς σκεφτήκαμε ή όλα όσα εμείς προσδοκούσαμε . .
Πενθώντας για μία σχέση, που δεν κατέληξε όπως εμείς θέλαμε . . .
Πενθώντας σε μία σχέση για τη συμπεριφορά του συντρόφου μας, βυθίζοντάς μας σε συναισθήματα όπως απόγνωση, απαξίωση, θυμό και ανημποριά. . .
Advertisment
Και τελικά . . . τι πενθήσαμε στη σχέση; Τη σχέση που επιθυμούσαμε να έχουμε, το σύντροφο που επιθυμούσαμε να έχουμε ή πενθούμε και θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τη σχέση αυτή, που μας έκανε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. . .
Και αν σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να πενθήσεις και αν σκέφτεσαι ότι πρέπει να βιαστείς να φύγεις για να κλείσει η πληγή, να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το μεγαλύτερό μας λάθος είναι να παγώνουμε τα συναισθήματά μας και να βιαζόμαστε να φύγουμε από κάπου για να μην νιώσουμε, για να μην πληγωθούμε, για να μην πονέσουμε και άλλο .
Επίτρεψε όμως στον εαυτό σου να αισθανθεί . .
Advertisment
Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει και επίτρεψε στον εαυτό σου να θεραπευτεί μέσα από το πένθος.. χωρίς να βιαστείς, χωρίς να πανικοβληθείς, χωρίς να αφήσεις το φόβο να έρθει στην επιφάνεια και να σε κάνει να σκέφτεσαι τη μοναξιά, την εγκατάλειψη και την απόρριψη . . .
Πένθησε ουσιαστικά αυτά που βίωσες μέσα στη σχέση και το πρόσωπο που είχε ο σύντροφός σου μέσα στη σχέση . . .
Πένθησε αυτά που βίωσες και θέλεις πλέον να μην τα βιώσεις άλλο, γιατί σκέφτεσαι ότι όσο μένεις εγκλωβισμένη / εγκλωβισμένος μέσα στο πένθος, θα πονάς περισσότερο για όσα θα χάνεις. . . για τις στιγμές, για τα όνειρα. . .
Πένθησε και επίτρεψε στον εαυτό σου να πενθήσει για αυτό που είναι ο άλλος και για αυτό που είσαι εσύ, χωρίς να συγκρίνεις με τους άλλους, χωρίς να ταυτίζεσαι με τους άλλους, χωρίς να προβάλλεις τις ζωές των άλλων στη δική σου . .
Πένθησε και επίτρεψε στον εαυτό σου να συμφιλιωθεί με την επιλογή που έκανες , με το χρόνο που πέρασε . .
Πένθησε και επίτρεψε στον εαυτό σου να αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά, γιατί αυτή η κατάσταση πλέον νιώθεις ότι ξεπερνάει τα όρια των αντοχών και των ανοχών σου . . .
Και αν σκέφτεσαι ότι το πένθος θα είναι επώδυνο, σκέψου το σαν μία διαδικασία ζύμωσης . . σαν μία διαδικασία μέσα από την οποία δεν έχει νόημα να νιώσει κάποιος πιο σκληρός, αλλά πιο ώριμος . . .
Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας.
Είναι εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και στη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης – lecturer του New York College & του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Συνεργάζεται με εταιρίες σε θέματα εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού και ενδυνάμωσης του προσωπικού τους.
Είναι επιστημονική συνεργάτης και αρθρογράφος ιστοσελίδων σε θέματα ψυχολογίας, διαχείρισης άγχους, σχέσεων, αυτό-βελτίωσης.
Κυκλοφορούν το παιδικό της παραμύθι με θέμα τη διαχείριση του θυμού «Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για το θυμό» (2019) & ο οδηγός αυτό-βελτίωσης και διεκδίκησης νέων συμπεριφορών, με τίτλο «Αλλάζοντας Εμένα» (2020).
Το Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κάκτος το νέο της βιβλίο αυτό-εξέλιξης με τίτλο «100 Συμβουλές Αυτοεξέλιξης 100 Μαθήματα Αυτογνωσίας»
- Αν δεν λάβεις απάντηση… είναι μία απάντηση - 2 Απριλίου 2024
- Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση; - 15 Φεβρουαρίου 2024
- Γίνε φίλος με τον εαυτό σου και μίλα του όπως θα ήθελες να σου μιλάνε… - 30 Δεκεμβρίου 2023