Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!

Μια πληγή, ένα άσχημο συναίσθημα που δημιουργείται από άσχημες, δύσκολες και οδυνηρές καταστάσεις ή ακόμα και από μικρά καθημερινά συναισθηματικά τραύματα, μπορεί να είναι

Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!

Μια πληγή, ένα άσχημο συναίσθημα που δημιουργείται από άσχημες, δύσκολες και οδυνηρές καταστάσεις ή ακόμα και από μικρά καθημερινά συναισθηματικά τραύματα, μπορεί να είναι πολύ βαθιά και να κάνει μεγάλο κακό.

Όσο αγνοούμε τις πληγές μας, τόσο παγώνει η ψυχή μας, τόσο αυξάνονται τα αρνητικά μας συναισθήματα, οι φοβίες μας ή εμφανίζονται μικρές ή μεγάλες ψυχικές/ψυχολογικές νόσοι. Είναι μόδα η θετική σκέψη και να τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλάκι, όμως πόσα να χωρέσει και αυτό το χαλάκι; Κάποια στιγμή θα μαζέψει τόσα πολλά που δεν θα μπορείς να βγεις από την πόρτα σου, δεν θα μπορείς να την ανοίξεις καν.

Advertisment

Μην αφήνεις τις πληγές σου ανοιχτές να αιμορραγούν ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα κλείσουν μόνες τους, αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Όσο τις αγνοείς ( για να μην πονέσεις περισσότερο), όσο τις αμελείς τόσο μεγαλύτερες θα γίνονται και κάποια στιγμή δεν είσαι τίποτε άλλο πέρα από μια μεγάλή πληγή.

Φοβάσαι, τρέμεις, πως άμα τις ακουμπήσεις, αν ασχοληθείς μαζί τους, θα ξαναζωντανέψουν και θα σε ρημάξουν. Σου έχω νέα, επειδή δεν είναι στο μυαλό σου εικοσιτέσσερεις ώρες την ημέρα δεν σημαίνει ότι πέθαναν. Κοιμούνται, ξεκουράζονται, ώστε να είναι έτοιμες στην επόμενη δύσκολη στιγμή να ξυπνήσουν και να σε κατακλύσουν…και να σε καταλύσουν.

Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημα σου, να σε διδάξουν, να σε αλλάξουν να σε εξελίξουν, να σε απελευθερώσουν, αυτό όμως θα συμβεί μόνο όταν σταματήσεις να τις φοβάσαι ή να τις μισείς και αν δουλέψεις μαζί τους, αν τις επουλώσεις

Advertisment

Η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, ούτε γρήγορη, θα σε μάθει όμως πολλά πράγματα τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τη ζωή γενικά. Θα σε μάθει πως ένας πόνος μπορεί να γίνει δώρο για το μέλλον. Θα σε μάθει πως να είσαι δυνατός. Δυνατός δεν είναι αυτός που αγνοεί ό,τι τον πονάει, δυνατός είναι αυτός που έχει το θάρρος να ασχοληθεί με ό,τι τον πονάει και να το διορθώσει.

Αγκάλιασε τες λοιπόν αυτές τις πληγές μικρές ή μεγάλες, φρόντισε τες, μίλα για αυτές, αποδέξου τες, ζήτα βοήθεια, λυτρώσου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
Επιστρέψατε από τις διακοπές; 7 τρόποι για να μην σας κυριεύσει το άγχος στη δουλειά με το «καλημέρα»
"Οι άνδρες δεν κλαίνε" - Οι επιπτώσεις από την απομάκρυνση από τα συναισθήματα στην επιχειρηματική απόδοση
Ενσυναίσθηση: Πώς να είμαστε ουσιαστικά κοντά σε κάποιον που μας χρειάζεται

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση