Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Το αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού στο change.org για την τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές, κάτι που αντικατοπτρίζει τη συνταρακτική

Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Το αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού στο change.org για την τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές, κάτι που αντικατοπτρίζει τη συνταρακτική ανταπόκριση του κοινού. Το πλήθος των υπογραφών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Το ψήφισμα αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σε περιπτώσεις που πολιτικά πρόσωπα καλούνται να λογοδοτήσουν για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Advertisment

Η πρωτοβουλία αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσπάθεια να ενισχυθεί ο δημοκρατικός έλεγχος και η διαφάνεια στη διακυβέρνηση, θέτοντας τους υπουργούς υπό την ίδια νομική ευθύνη με οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αποτροπής της ατιμωρησίας και της προώθησης της διαφάνειας στην πολιτική δράση.

Οι υπογραφές αυτές ενισχύουν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού και της πρωτοβουλίας της, δείχνοντας τη συμπαράσταση του κοινού σε αυτήν την προσπάθεια για μεταρρύθμιση και δικαιοσύνη. Παράλληλα, αυξάνεται η πίεση προς τους νομοθέτες και τους πολιτικούς να ανταποκριθούν στις ανησυχίες και τις απαιτήσεις του κοινού για διαφάνεια και ευθύνη.

Μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, πατώντας εδώ

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση