Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!

Τι είναι αυτό που σταματά τον άνθρωπο απ’ το να ονειρεύεται και να υλοποιεί τα όνειρά του; Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο

Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!

Τι είναι αυτό που σταματά τον άνθρωπο απ’ το να ονειρεύεται και να υλοποιεί τα όνειρά του; Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο φόβος! Το ενδεχόμενο σενάριο της αποτυχίας που το μυαλό μας θα τρέξει να σκεφτεί, ήδη τόσο καλά εκπαιδευμένο σε αυτό, είναι ικανό να μας απωθήσει από το να κυνηγήσουμε ό,τι λαχταρά η καρδιά μας. Προτού καν το καταλάβουμε ίσως βρεθούμε να κοιτάμε με αμφιβολία την ίδια μας την επιθυμία και σταδιακά να απομακρυνόμαστε από αυτήν.

Ο φόβος δεν ξεπερνιέται ποτέ όσο τον κοιτάς κι όσο τον αναλύεις μέσα στο κεφάλι σου. Το αντίθετο, τότε είναι που θεριεύει και μπορεί να σε κυριεύσει ολόκληρο ακινητοποιώντας σε στην γωνία σαν μικρό παιδί που το έχουν βάλει τιμωρία. Η ζωή θέλει πράξεις, να μπαίνεις μέσα στην αρένα σαν λιοντάρι, προκειμένου να διεκδικήσεις την επιθυμία που εχεις φυλαγμένη στην καρδιά σου. Χωρίς μεν να σκοτώνεις τα άστρα κανενός σε αυτό το κυνήγι, περπατώντας με σεβασμό, μα και χωρίς να παραδίνεις τους δικούς σου απωθημένους ουρανούς στα χέρια κανενός..

Advertisment

“Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς μα δεν σκοτώνω άστρα” | Κική Δημουλά

Κάπου εκεί σκέφτομαι πως φταίμε κι εμείς! Μάθαμε να φοβόμαστε τις επιθυμίες μας αντί να τις αφουγκραζόμαστε και να τις ακολουθούμε. Ενοχοποιήσαμε τα όνειρα και μάθαμε να κρύβουμε τα πιο βαθιά μας θέλω κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας στερώντας από τον εαυτό μας την ελευθερία να τα εξερευνήσει. Η ελευθερία δεν είναι κοινωνική ταμπέλα που φοράμε για να φαίνεται προς τα έξω αλλά εσωτερική ποιότητα που προέρχεται από την ματιά μας προς την ίδια τη ζωή! Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αναζητάς την ασφάλεια, το επικίνδυνο βρίσκεται όταν σε βουλιάζει στην απραξία.

Τα όνειρά μας ξυπνούν κάθε μέρα μαζί μας κι όσο ο ήλιος θα ανατέλλει θα έχουμε πάντα δύο επιλογές. Είτε να βαδίζουμε προς αυτά κάνοντας μικρά βήματα στην κάθε μέρα που έχουμε στα χέρια μας. Είτε να τα παραδίνουμε αμαχητί στα χέρια της βολής για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Advertisment

Η ζωή όμως σε χρειάζεται να είσαι εκεί, να μην παραδίνεσαι να μην ξοδεύεσαι κ να μην κρύβεσαι πίσω από τις όποιες δυσκολίες σου δίνει. Σε θέλει να είσαι εκεί, σε αυτό που έχει να σου προσφέρει η κάθε μέρα, εύκολο ή δύσκολο, να δίνεσαι ολοκληρωτικά σε αυτό, να το βάζεις στα δύο σου χέρια με σεβασμό και νοιάξιμο και να το μετατρέπεις εσύ σιγά σιγά σε αυτό που επιθυμείς για σένα. Σε αυτό που ονειρεύτηκες!

Χωρίς εκπτώσεις, ακυρώσεις, ματαιώσεις και αρνητικές σκέψεις ότι μπορεί να μην το καταφέρεις. Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου, αλλά στην πράξη! Πάρε τα όνειρά σου στους ώμους σου και προχώρα μπροστά προς την υλοποίηση τους, κι όσες φορές τα φοβηθείς και μαγκώσεις το βήμα σου άλλες τόσες να θυμηθείς την αφετηρία σου και την λαχτάρα σου να τα συναντήσεις από κοντά. Ένα πράγμα μόνο σου εύχομαι να προσέξεις ταξιδιώτη…να είναι αληθινά δικά σου τα όνειρα για τα οποία παλεύεις, όχι των άλλων!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση