«Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί»: Τρομακτικό βίντεο με χιονοστιβάδα να καταπίνει δύο οδηγούς snowmobile

Τη στιγμή που μια χιονοστιβάδα θάβει ζωντανούς δύο οδηγούς snowmobile στο Ουαϊόμινγκ καταγράφει ένα δραματικό βίντεο με έναν από τους άνδρες να διασώζεται λίγο

«Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί»: Τρομακτικό βίντεο με χιονοστιβάδα να καταπίνει δύο οδηγούς snowmobile

Τη στιγμή που μια χιονοστιβάδα θάβει ζωντανούς δύο οδηγούς snowmobile στο Ουαϊόμινγκ καταγράφει ένα δραματικό βίντεο με έναν από τους άνδρες να διασώζεται λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία.

Ο Μέισον Ζακ και ο Τζέικ Νταλ βρέθηκαν κάτω από ενάμιση μέτρο χιόνι όταν τους αιφνιδίασε μια χιονοστιβάδα, που κινείτο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, στη διάρκεια εκδρομής με φίλους στο Σταρ Βάλεϊ του Ουαϊόμινγκ στις 22 Ιανουαρίου 2024.

Advertisment

Το βίντεο, που τράβηξε κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος του Ζακ, καταγράφει τη στιγμή που διαπιστώνει ότι ο φίλος του έπεσε από το snowmobile του και στη συνέχεια βλέπει τη χιονοστιβάδα να κατεβαίνει τη βουνοπλαγιά. Φωνάζει απεγνωσμένα «χιονοστιβάδα» αρκετές φορές για να ειδοποιήσει την παρέα του και στη συνέχεια αναπτύσσει ταχύτητα για να ξεφύγει, δευτερόλεπτα προτού βυθιστεί στο σκοτάδι.

Διασώθηκε λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία

Ο 23χρονος Μέισον Ζακ παρέμεινε θαμμένος επί επτά ολόκληρα λεπτά κάτω από το χιόνι και κινδύνεψε να πεθάνει από ασφυξία, αλλά πρόλαβε και τον διέσωσε μια ομάδα περαστικών, αφού τον εντόπισε με ειδικό εξοπλισμό για την ανεύρεση θυμάτων χιονοστιβάδων.

Advertisment

Ο φίλος του, Τζέικ, κατάφερε να απελευθερωθεί μισό λεπτό, αφότου θάφτηκε κάτω από το χιόνι και όπως λέει μετά από αυτή την παρ’ ολίγο μοιραία εμπειρία αναθεώρησε τη στάση του απέναντι στη ζωή:

«Η χιονοστιβάδα με κατάπιε. Βρέθηκε με το πρόσωπο θαμμένο στο χιόνι, μόλις που μπορούσα να ανασάνω. Νόμισα ότι είχα τελειώσει. Σκεφτόμουν τη φίλη μου και τα παιδιά μας», είπε ο πατέρας δύο παιδιών. «Φοβόμουν μήπως ακολουθήσει και δεύτερη χιονοστιβάδα. Ήταν μια εμπειρία που μας κατατρόμαξε και λειτούργησε ως κάλεσμα αφύπνισης. Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί», είπε.

Με πληροφορίες από www.iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση