“Λογοτεχνία του Κόσμου”: Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας! Όλα τα βιβλία έχουν κάτι να δώσουν, να διδάξουν τον αναγνώστη. Είναι όμως μερικά βιβλία που θεωρούνται από τα

"Λογοτεχνία του Κόσμου": Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Όλα τα βιβλία έχουν κάτι να δώσουν, να διδάξουν τον αναγνώστη. Είναι όμως μερικά βιβλία που θεωρούνται από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα όλως των εποχών και έχουν μείνει χαραγμένα στη συνείδηση όλων των ανθρώπων.

Εκτός αυτού, τα «μνημεία» της λογοτεχνίας που έχουν γραφτεί από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις χώρες προέλευσης των συγγραφέων τους αλλά και τη διάδοση του εκάστοτε πολιτισμού.

Έτσι, λοιπόν, ο χρήστης του Reddit Backforward24, είχε μια σπουδαία ιδέα κατασκευάζοντας έναν χάρτη, με την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) που απεικονίζει την κάθε χώρα σύμφωνα με το βιβλίο που την χαρακτηρίζει περισσότερο και το οποίο την αντιπροσωπεύει ως προς την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Για να σας βοηθήσουμε, θα σας πούμε πως την Ελλάδα αντιπροσωπεύει η “Ιλιάδα” του Ομήρου, ενώ εμφανίζονται και άλλα τεράστια λογοτεχνικά έργα όπως το “Πόλεμος και Ειρήνη” του Λέων Τολστόι και οι “Άθλιοι” του Βίκτωρος Ουγκώ. Μπορείτε να δείτε τον χάρτη παρακάτω.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/logotexnia-kosmou-pagkosmios-xartis-logotexnias/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε