“Λογοτεχνία του Κόσμου”: Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας! Όλα τα βιβλία έχουν κάτι να δώσουν, να διδάξουν τον αναγνώστη. Είναι όμως μερικά βιβλία που θεωρούνται από τα

"Λογοτεχνία του Κόσμου": Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Ο παγκόσμιος χάρτης της λογοτεχνίας!

Όλα τα βιβλία έχουν κάτι να δώσουν, να διδάξουν τον αναγνώστη. Είναι όμως μερικά βιβλία που θεωρούνται από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα όλως των εποχών και έχουν μείνει χαραγμένα στη συνείδηση όλων των ανθρώπων.

Advertisment

Εκτός αυτού, τα «μνημεία» της λογοτεχνίας που έχουν γραφτεί από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις χώρες προέλευσης των συγγραφέων τους αλλά και τη διάδοση του εκάστοτε πολιτισμού.

Έτσι, λοιπόν, ο χρήστης του Reddit Backforward24, είχε μια σπουδαία ιδέα κατασκευάζοντας έναν χάρτη, με την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) που απεικονίζει την κάθε χώρα σύμφωνα με το βιβλίο που την χαρακτηρίζει περισσότερο και το οποίο την αντιπροσωπεύει ως προς την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Για να σας βοηθήσουμε, θα σας πούμε πως την Ελλάδα αντιπροσωπεύει η “Ιλιάδα” του Ομήρου, ενώ εμφανίζονται και άλλα τεράστια λογοτεχνικά έργα όπως το “Πόλεμος και Ειρήνη” του Λέων Τολστόι και οι “Άθλιοι” του Βίκτωρος Ουγκώ. Μπορείτε να δείτε τον χάρτη παρακάτω.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/logotexnia-kosmou-pagkosmios-xartis-logotexnias/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

2049: To πολυαναμενόμενο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη εκδόθηκε. Γιατί αξίζει να το πάρετε
ΝΟΟ|ΤΡΟΠΙΑ: Το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη | Κερδίστε ένα αντίτυπο
50 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που αξίζει να διαβάσεις
«Εσύ τι είναι αυτό που ψάχνεις;»: Αλλάζοντας τις σχέσεις μας, αλλάζουμε την κοινωνία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση