Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα

Δείτε ποια φυτά αξίζει να βάλετε στο μπαλκόνι, στον κήπο και στον χώρο σας για καλοτυχία και πρόοδο σύμφωνα με το Feng Shui

Στο προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τον χώρο του σπιτιού και πώς αυτός μας επηρεάζει ενεργειακά. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς το Feng Shui με τη χρήση των φυτών, μας βοηθάει να προσελκύσουμε τη θετική ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον και να την ενισχύσουμε στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, ώστε να νιώθουμε ευεξία και χαρά.

Σύμφωνα με την επιστήμη του Feng Shui, τα φυτά αντιπροσωπεύονται από το στοιχείο του Ξύλου, το οποίο συμβολίζει την μακροβιότητα, την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ζωτικότητα. Σε μία μελέτη Feng Shui από έναν Εξειδεικευμένο Σύμβουλο, εντοπίζονται τα σημεία που ευνοούν να τοποθετηθούν τα φυτά, ώστε ο χώρος να ενισχυθεί ενεργειακά, να προσελκύσει την καλοτυχία και ταυτόχρονα να μπορεί να μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα.

Advertisment

Τα φυτά στον κήπο και το μπαλκόνι, λειτουργούν ως φίλτρα προστασίας από την αρνητική επιρροή εξωτερικών μορφολογιών.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Η επιστήμη του Feng Shui και η σημασία των στοιχείων, όπως το ξύλο, τα δέντρα και τα φυτά, αποδεικνύονται μέσα από επίσημες έρευνες. Στην περίπτωση των φυτών, έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την επίδραση τους στην ψυχολογία των ανθρώπων, αναφέροντας κάποια παραδείγματα:

• Μελέτη της NASA Clean Air Study διαπίστωσε ότι ορισμένα φυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αφαίρεση τοξινών από τον αέρα, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ευεξία των ανθρώπων.

Advertisment

• Έρευνες σε εργασιακούς χώρους έχουν δείξει ότι η παρουσία φυτών σε γραφεία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες των εργαζομένων και να βελτιώσει την ικανοποίησή τους από την εργασία τους.

• Το 2013 ο Mathew P White μέσα από την έρευνά του, απέδειξε ότι η διαμονή κοντά σε αστικούς πράσινους χώρους, όπως πάρκα και τα φυτά στον χώρο που κινείται ο άνθρωπος, συνδέονται με χαμηλότερη ψυχική δυσφορία, ενώ παράλληλα προάγουν την ευεξία.

Στην σημερινή εποχή, ειδικά μετά το βίωμα του lockdown, έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε καλύτερα, να βιώσουμε χαρά και αγάπη, να βγούμε στη φύση και να έρθουμε σε επαφή με τα δέντρα και τα λουλούδια. Η ενέργεια που εκπέμπουν είναι ανεκτίμητη και μας γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φυτά, ώστε να ενισχύσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά; Feng Shui tips μέσα απο μία μελέτη

  1. Τα φυτά με τα πλατιά ή μέτρια φύλλα είναι τα ιδανικά γιατί το σχήμα τους συμβολίζει τα χρήματα. Το καθαρό φύλλο ενεργοποιεί τον οικονομικό τομέα, προσελκύοντας την αφθονία. Χαρακτηριστικά φυτά είναι ο φίκος λυράτα, ο πόθος, η παχίρα, η ελιά, η κρασούλα.
  2. Τα λουλούδια με τα έντονα χρώματα που δεν έχουν αγκάθια και αιχμές είναι ιδανικά για την ενεργοποίηση των σχέσεων και τα χαρούμενα γεγονότα. Χαρακτηριστικά φυτά: οι παιώνιες, οι τουλίπες, τα άνθη κερασιάς, τα χρυσάνθεμα.
  3. Τα μπαμπού είναι το κλασικό σύμβολο στο Feng Shui που φέρνει καλοτυχία σε όλους τους τομείς και την αρμονία στον χώρο.
  4. Τα φυτά με αιχμηρά φύλλα είναι κατάλληλα μόνο για εξωτερικούς χώρους και κυρίως τοποθετούνται σε σημεία, ώστε να καλύψουν αιχμηρές γωνίες ή αρνητικές εξωτερικές μορφολογίες, όπως μία κολώνα της ΔΕΗ.
  5. Για τον κήπο επιλέξτε οπωροφόρα δέντρα, τα οποία προσελκύουν τον πλούτο και συμβολίζουν την δημιουργικότητα και την καρποφορία στις προσπάθειές μας.
  6. Αποφύγετε τα αποξηραμένα φυτά και φροντίστε ό,τι ξεραίνεται, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι η επιρροή είναι μπλοκαρισμένη ή δέχεται αρνητικές επιρροές.

Αγγίξτε τα φυτά, μιλήστε τους όμορφα και επιτρέψτε την αγάπη και την θετική ενέργεια που εκπέμπουν να σας περιβάλει , ενισχύοντας τη ζωτικότητά σας.

Προτεινόμενα φυτά σύμφωνα με το Feng Shui

• Ελιά
• Πόθος
• Κρασούλα
• Πουλί του παραδείσου
• Μπαμπού
• Οπωροφόρα δέντρα
• Παχίρα
• Παιώνιες

Η προσωπική μου πρόταση: Τα φυτά ανάλογα με τη θέση τους στο χώρο, λειτουργούν διαφορετικά:


• Είσοδος: Βελτιώνουν την ενέργεια, καθώς εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου και προσελκύουν την αφθονία και τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους
• Μπαλκόνι: Λειτουργούν ως φίλτρα προστασίας από εξωτερικές αρνητικές μορφολογίες, όπως ο στύλος της ΔΕΗ
• Κήπος: Αυξάνουν την δυναμική και την ποιότητα της ενέργειας, όπως την λαμβάνουμε από την μορφολογία της ευρύτερης περιοχής

Περίπτωση μελέτης: Σε μονοκατοικία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, χρειάστηκε να βρεθεί λύση για την κολώνα της ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον κήπο και στην εξωτερική κεντρική είσοδο. Ο κήπος, σύμφωνα με τις δυνατότητές του διαμορφώθηκε ανάλογα μέσω της μελέτης Feng Shui, ώστε να δημιουργηθεί ένα φίλτρο προστασίας από την κολώνα της ΔΕΗ.

Τα δέντρα μπλοκάρουν την αρνητική επιρροή του στύλου της ΔΕΗ

Προσωπική μαρτυρία: Ένα μέρος που επισκέφτηκα και εκεί πραγματικά ένιωσα τη θετική ενέργεια και την αφθονία ήταν o Miracle Garden, στο Dubai. Μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησαν σύμβολα του Feng Shui για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά εκθέματα, όπως ο ελέφαντας που συμβολίζει τον συναισθηματικό και υλικό πλούτο.

Miracle Garden: Ελέφαντας

Τα φυτά επίσης συμβάλλουν στην ενίσχυση συγκεκριμένων τομέων μέσα στο σπίτι η στο γραφείο, σύμφωνα με τα ετήσια flying stars του 2024

Στην πραγματικότητα, ο χώρος του σπιτιού, του κήπου, της βεράντας και του γραφείου σου δέχονται καθημερινά επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι λογικό, άλλωστε, σωστά;

Ενισχύοντας την ενέργεια στο χώρο σου με τη χρήση των φυτών, εξασφαλίζεις την προστασία από αρνητικές επιρροές, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεις την ποιότητά του.

Οι αλλαγές, έρχονται όταν δίνεις σημασία σε ζητήματα που είτε «δεν φαίνονται», είτε για κάποιους είναι «ασήμαντα»! Αυτό ακριβώς είναι το σημείο επιτυχίας σου!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Καταψύχοντας» ξανά τη γη | Το σχέδιο των ειδικών για τη διάσωση της Αρκτικής
Εκτοξεύστε τον μεταβολισμό σας με αυτή την απλή αλλαγή στο περπάτημα
Η επαφή με τη φύση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες
Σε μικρό δάσος ετοιμάζεται να μετατρέψει την περιοχή “Αλεπότρυπα” στην Άνω Κυψέλη ο δήμος Αθηναίων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση