,

Νέα Ζηλανδία: Άντρας χτύπησε εσκεμμένα φάλαινα όρκα | Το βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν απερίσκεπτο άνδρα να πέφτει πάνω σε μια όρκα. Ένας άνδρας από τη

Νέα Ζηλανδία: Άντρας χτύπησε εσκεμμένα φάλαινα όρκα | Το βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν απερίσκεπτο άνδρα να πέφτει πάνω σε μια όρκα.

Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 550 ευρώ μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που τον καταγράφει να πηδάει σκόπιμα από μια βάρκα και να χτυπάει μια όρκα. Το πρόστιμο ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο κοντά στο Ντέβονπορτ του Όκλαντ.

Advertisment

Στο βίντεο, ο 50χρονος άνδρας φαίνεται να πηδάει από ένα σκάφος αναψυχής, ενώ οι θεατές γελούν και τον ενθαρρύνουν. Ο άνδρας πλατσουρίζει πάνω από μια αρσενική όρκα, φωνάζοντας: «Το άγγιξα». Στη συνέχεια, προσπαθεί ξανά να ακουμπήσει τη φάλαινα.

Το βίντεο τράβηξε αμέσως την προσοχή του Τμήματος Προστασίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επέβαλε στον άνδρα πρόστιμο 550 ευρώ, σύμφωνα με το Standard.

Advertisment

Ο Hayden Loper, ερευνητής του Τμήματος Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας, εξέφρασε την έκπληξή του για την πράξη του άνδρα. «Αυτή είναι μια ανόητη συμπεριφορά που δείχνει σοκαριστική αδιαφορία για την ευημερία των ζώων. Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο», δήλωσε ο Loper.

«Οι όρκες είναι πολύ ισχυρά ζώα και αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, είτε τραυματίζοντας τη φοβισμένη φάλαινα είτε τον ίδιο τον άνδρα», πρόσθεσε.

Το περιστατικό άνοιξε μια συζήτηση σχετικά με τη σημασία του σεβασμού της θαλάσσιας ζωής και της τήρησης των νόμων για τη διατήρησή της, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η ευημερία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι δραστηριότητες μέσα στη μέρα ωφελούν τους ηλικιωμένους περισσότερο από την άσκηση
Πλατφόρμα θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την ατμοσφαιρική ρύπανση
30 λεπτά στον κήπο είναι αρκετά για να ωφελήσουν την ψυχική μας υγεία
9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση