, ,

Το καλύτερο ξεκίνημα είναι να κάνετε την αρχή

Ετοιμάζομαι για μια σειρά παρουσιάσεων σε κορυφαίους ηγέτες και σημαντικούς επιχειρηματίες καθώς γράφω αυτή την ενότητα από το ξενοδοχείο μου στη Βαρκελώνη. Είμαι περιστοιχισμένος

Το καλύτερο ξεκίνημα είναι να κάνετε την αρχή

Ετοιμάζομαι για μια σειρά παρουσιάσεων σε κορυφαίους ηγέτες και σημαντικούς επιχειρηματίες καθώς γράφω αυτή την ενότητα από το ξενοδοχείο μου στη Βαρκελώνη. Είμαι περιστοιχισμένος από τα βιβλία που έχω αγοράσει σε αυτό το ταξίδι (όπως Ο προφήτης του Χαλίλ Γκιμπράν, The Stories of My Life του Τζέιμς Πάτερσον, Η πυρά της ματαιοδοξίας του Τομ Γουλφ, The Great Crashes της Λίντα Γιουέ, Jellyfish Age Backwards του Νίκλας Μπρέντμποργκ, The Art of Learning του Τζος Γουάιτσκιν και Why I Write του Τζορτζ Όργουελ. Ναι, έχω μεγάλη βαλίτσα), την πρωινή εφημερίδα μου και μια κούπα πολύ ωραίο καφέ.

Χθες ολοκλήρωσα μια έντονη μέρα προώθησης για το βιβλίο μου Ο ήρωας της διπλανής πόρτας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα εδώ. Αύριο θα βρίσκομαι στη σκηνή στην υπηρεσία έξι χιλιάδων ανθρώπων. Ακόμη με πιάνει τρόμος. Επειδή, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθεί πραγματικά να με ενδιαφέρει.

Advertisment

Προηγουμένως, ένας συνεντευκτής μού έθεσε μια ερώτηση που ακούω συχνά από ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα για την ιδεολογία και τη μεθοδολογία μου περί ηγεσίας, εξαιρετικής επίδοσης και δημιουργίας μιας πραγματικά πλούσιας ζωής για την οποία θα είστε περήφανοι όταν φτάσετε στο τέλος των ημερών σας: «Οπότε, από πού ξεκινάμε;»

Πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να γράψω ένα βιβλίο και αναρωτιέμαι, από πού θα πρέπει να ξεκινήσω;»

Η απάντησή μου ήταν απλή: «Απλώς κάνε την αρχή».

Advertisment

Ειλικρινά, δεν είναι πολύ δύσκολο και δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τα πράγματα πολύπλοκα καθώς εφαρμόζετε και βελτιστοποιείτε τη διάνοια με την οποία γεννηθήκατε. Το καλύτερο ξεκίνημα γίνεται με το να κάνετε την αρχή. Συχνά η υπερβολική σκέψη και η πολύπλοκη ανάλυση του πώς να ξεκινήσετε είναι ένα σύμπτωμα φόβου που σας σαμποτάρει. Στην πραγματικότητα, αντιστέκεστε στο να προχωρήσετε μπροστά γιατί φοβάστε: την επιτυχία, την αποτυχία, τη γελοιοποίηση, το να ξεχωρίσετε από την ομάδα των ομολόγων σας.

Πώς να ξεκινήσετε να γράφετε ένα βιβλίο; Γράψτε την πρώτη σελίδα. Και αύριο τη δεύτερη. Και τη μεθεπομένη την τρίτη. Έπειτα συνεχίστε μέχρι να ολοκληρωθεί το αναθεματισμένο το βιβλίο. Κι όμως, είναι τόσο απλό (το δύσκολο είναι η εκτέλεση σε συνάρτηση με τη συνέπεια και την αφοσίωση).

Θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσετε να υλοποιείτε τις υποσχέσεις που δώσατε στον εαυτό σας. Οτιδήποτε λιγότερο θα καταστρέψει τον αυτοσεβασμό σας και θα στερήσει από τον κόσμο τη μαγεία που είστε προορισμένοι να φέρετε στη γη. Ναι, εξελιχθείτε με κάθε τίμημα! Μέσα από την αυτοαμφισβήτηση και την αίσθηση ότι το έργο σας είναι κακό και όλες εκείνες τις προκλήσεις των ψηφιακών μέσων που αποσπούν την προσοχή. Μέσα από την αποπλανητική επιθυμία να γίνει ευκολότερη η διαδικασία (τα καλύτερα πράγματα στη ζωή προκύπτουν πάντα μέσα από την επιτέλεση άβολων και δύσκολων πραγμάτων, σωστά;).

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία του να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση; Ξυπνήστε νωρίς αύριο το πρωί και κάντε τις πρώτες λίγες κάμψεις. Έπειτα περισσότερες την επόμενη μέρα και ακόμα περισσότερες στη συνέχεια. Μέχρι ένας τόνος κάμψεων να γίνει εύκολη υπόθεση. Λόγω του ότι θα έχετε δυναμώσει.

Ναι, φίλοι μου. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε την αρχή. Χωρίς δικαιολογίες. Χωρίς εκλογικεύσεις. Χωρίς αναβολές. Χωρίς παράπονα. Απλώς αξιοποιήστε την ανθρώπινη βούληση για να κάνετε το πρώτο βήμα. Κι έπειτα το επόμενο. Και ξανά και ξανά έως ότου γίνετε εξπέρ στο να πετυχαίνετε τους στόχους σας.

Και όπως γράφω στο βιβλίο Ο ήρωας της διπλανής πόρτας, «Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, χαοτική στην πορεία και εξαιρετική στο τέλος».

Επομένως, κάντε την αρχή! Σας περιμένει μια σαφώς πιο πλούσια ζωή. Και τίποτα δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να κάνετε την αρχή.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα του Robin Sharma. Θα είναι διαθέσιμο από τις 22 Μαΐου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr. Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες
Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση