,

Σε μικρό δάσος ετοιμάζεται να μετατρέψει την περιοχή “Αλεπότρυπα” στην Άνω Κυψέλη ο δήμος Αθηναίων

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται σχέδιο για δημιουργία ενός μικρού δάσους αρκετών στρεμμάτων

Σε μικρό δάσος ετοιμάζεται να μετατρέψει την περιοχή “Αλεπότρυπα” στην Άνω Κυψέλη ο δήμος Αθηναίων

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται σχέδιο για δημιουργία ενός μικρού δάσους αρκετών στρεμμάτων στην εν λόγω περιοχή το οποίο θα είναι το πρώτο τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα που ταυτόχρονα θα συνδράμει στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αυξηθεί το πράσινο της Αθήνας και βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας της πρωτεύουσας.

Μάλιστα ο κ. Δούκας πρόσθεσε ότι η εκδήλωση “πρασινίζοντας το γκρίζο” επέφερε σημαντικά κέρδη στην πόλη καθώς 350 στέγες και μπαλκόνια πρασίνισαν συνεισφέροντας στην προσπάθεια για μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα.

Advertisment

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο πάρκο Ιλισίων επισημαίνοντας ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την ανάπλαση του προσθέτοντας ότι ήδη στην Αθήνα έχουν φυτευτεί περί τα 2.100 δέντρα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι δυστυχώς πολλά δέντρα που προέρχονται από μεταφυτεύσεις λόγω των έργων του μετρό δεν έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στους νέους χώρους που φυτεύτηκαν. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το πράσινο Γιώργος Αποστολόπουλος τόνισε ότι μεγάλη ευθύνη για την τύχη αυτών των δέντρων έχει η “Αττικό Μετρό” καθώς η εποχή δεν είναι η κατάλληλη για μεταφυτεύσεις.

Με πληροφορίες από athina984.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο δήμος Χάλκης απέκτησε το δικό του «πράσινο» σκάφος | Κινείται εξ ολοκλήρου με ηλιακά πάνελ
Περιβάλλον: Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια
Το θαλασσινό νερό «κατατρώει» τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» | Οι φόβοι των επιστημόνων
«Καταψύχοντας» ξανά τη γη | Το σχέδιο των ειδικών για τη διάσωση της Αρκτικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση