, ,

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου

Η δύναμη του υποσυνείδητου είναι τεράστια. Σας δίνει έμπνευση, σας καθοδηγεί και σας αποκαλύπτει ονόματα, γεγονότα και εικόνες από την αποθήκη της μνήμης. Το

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου

Η δύναμη του υποσυνείδητου είναι τεράστια. Σας δίνει έμπνευση, σας καθοδηγεί και σας αποκαλύπτει ονόματα, γεγονότα και εικόνες από την αποθήκη της μνήμης. Το υποσυνείδητο έκανε την καρδιά σας να αρχίσει να χτυπά, ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζει την πέψη, την απορρόφηση και την απόρριψη των τροφών. Όταν τρώτε ένα κομμάτι ψωμί, το υποσυνείδητο το μεταμορφώνει σε ιστούς, μυς, οστά και αίμα. Αυτή η διαδικασία είναι πέρα από την ικανότητα αντίληψης ακόμα και του σοφότερου ανθρώπου πάνω στη Γη. Το υποσυνείδητο ελέγχει όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος και γνωρίζει την απάντηση σε όλα τα προβλήματα.

Το υποσυνείδητο δεν κοιμάται ποτέ, δεν ξεκουράζεται ποτέ

Δουλεύει ακατάπαυστα. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου δηλώνοντάς του απλώς πριν κοιμηθείτε ότι επιθυμείτε να γίνει κάτι συγκεκριμένο. Θα διαπιστώσετε ότι από μέσα σας θα «ελευθερωθούν» δυνάμεις που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια πηγή δύναμης και σοφίας που σας φέρνει σε επαφή με την παντοδυναμία, με τη δύναμη που κινεί τον κόσμο, τη δύναμη που ορίζει την τροχιά των πλανητών και κάνει τον ήλιο να λάμπει.

Advertisment

Το υποσυνείδητο είναι η πηγή των ιδανικών, των προσδοκιών και των αλτρουιστικών επιθυμιών σας. Μέσα από αυτό αντιλήφθηκε ο Σαίξπηρ τις μεγάλες αλήθειες που δεν έβλεπε ο μέσος άνθρωπος της εποχής του. Αναμφισβήτητα, η αντίδραση του υποσυνείδητου ήταν που έκανε τον γλύπτη Φειδία να αποτυπώσει την ομορφιά, την τάξη, τη συμμετρία και την αναλογία στο μάρμαρο και στον μπρούτζο. Αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον Ιταλό καλλιτέχνη Ραφαήλ να ζωγραφίσει Μαντόνες και στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν να συνθέσει συμφωνίες.

Το 1955, έδωσα μια διάλεξη στην Ακαδημία Yoga-Vendanta Forest, στο Ρίσικες της Ινδίας και γνώρισα έναν χειρουργό από τη Βομβάη. Μου μίλησε για τον δρα Τζέιμς Εσντέιλ, έναν Σκωτσέζο χειρουργό που εργαζόταν στη Βεγγάλη πριν ανακαλυφθούν ο αιθέρας ή άλλες σύγχρονες μέθοδοι αναισθησίας.

Από το 1843 ως το 1846, ο δρ Εσντέιλ έκανε περίπου 400 μεγάλες επεμβάσεις στα μάτια, τα αφτιά και τον λαιμό. Όλες οι επεμβάσεις έγιναν μόνο με «πνευματική αναισθησία». Αυτός ο Ινδός γιατρός στο Ρίσικες με πληροφόρησε ότι το μετεγχειρητικό ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών που είχε χειρουργήσει ο δρ Εσντέιλ ήταν εξαιρετικά χαμηλό, ίσως 2-3%. Οι ασθενείς δεν ένιωσαν καθόλου πόνο και δεν υπήρξαν θάνατοι κατά τις επεμβάσεις.

Advertisment

Ο δρ Εσντέιλ έλεγε στο υποσυνείδητο των υπνωτισμένων ασθενών του ότι δεν θα πάθαιναν μόλυνση ή σήψη. Πρέπει να θυμάστε ότι όλα αυτά έγιναν πριν από τον Λουί Παστέρ, τον Τζόζεφ Λίστερ και άλλους που ανακάλυψαν τη βακτηριακή προέλευση των ασθενειών και τις αιτίες μολύνσεων λόγω μη αποστειρωμένων χειρουργικών εργαλείων και μολυσματικών οργανισμών.

Αυτός ο Ινδός χειρουργός είπε ότι ο λόγος του χαμηλού ποσοστού θνησιμότητας και γενικότερα της απουσίας μόλυνσης, η οποία είχε μειωθεί στο ελάχιστο, ήταν αναμφίβολα οι υποβολές του δρα Εσντέιλ στο υποσυνείδητο των ασθενών του.

Εκείνοι ανταποκρίνονταν ανάλογα με τη φύση της υποβολής.

Είναι απλώς αδιανόητο το γεγονός ότι ένας χειρουργός, πριν από εκατόν είκοσι και πλέον χρόνια, ανακάλυψε τις θαυματουργές δυνάμεις του υποσυνείδητου. Δεν σας πιάνει δέος όταν σκέφτεστε τις απίστευτες δυνάμεις του υποσυνείδητου;

Σκεφτείτε τις εξωαισθητηριακές αντιλήψεις του, όπως την ικανότητα διορατικότητας που έχει, την ανεξαρτησία του από τον χρόνο και τον χώρο, την ικανότητά του να σας ελευθερώνει από κάθε πόνο και να βρίσκει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, όποια κι αν είναι αυτά.

Όλα αυτά και πολλά άλλα δείχνουν ότι υπάρχει μέσα σας μια δύναμη και μια ευφυΐα που ξεπερνά τη νοημοσύνη σας, προκαλώντας το δέος μπροστά σε αυτό το θαύμα. Όλες αυτές οι εμπειρίες σάς κάνουν να χαίρεστε και να πιστεύετε στις θαυματουργές δυνάμεις του δικού σας υποσυνείδητου. 

Το υποσυνείδητό σας είναι το Βιβλίο της Ζωής σας

Όποια σκέψη, πεποίθηση, γνώμη, θεωρία ή δόγμα χαράζετε ή εντυπώνετε στο υποσυνείδητό σας, θα τη βιώσετε ως αντικειμενική εκδήλωση των περιστάσεων, καταστάσεων και γεγονότων.

Αυτό που εγγράφετε μέσα σας, θα το βιώσετε και στον εξωτερικό κόσμο. Η ζωή σας έχει δύο πλευρές, την αντικειμενική και την υποκειμενική, την ορατή και την αόρατη, τη σκέψη και την εκδήλωσή της.

Η σκέψη σας προσλαμβάνεται από τον εγκέφαλο, δηλαδή το όργανο του συνειδητού, λογικού νου. Όταν ο συνειδητός ή αντικειμενικός νους αποδέχεται πλήρως τη σκέψη, αυτή αποστέλλεται στο ηλιακό πλέγμα, που ονομάζεται «εγκέφαλος του νου», όπου αποκτά «σάρκα και οστά» και κατόπιν εκδηλώνεται στη ζωή σας.

Όπως είπαμε νωρίτερα, το υποσυνείδητο δεν διαφωνεί. Δρα αποκλειστικά σύμφωνα με ό,τι εγγράφεται σε αυτό. Αποδέχεται την ετυμηγορία των συμπερασμάτων του λογικού νου ως οριστικό γεγονός. Γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε διαρκώς εγγραφές στο βιβλίο της ζωής σας, επειδή οι σκέψεις σας γίνονται οι εμπειρίες σας. Ο Αμερικανός δοκιμιογράφος Ραλφ Γουάλντο Έμερσον είπε: «Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται όλη μέρα».

Αυτό που εντυπώνεται στο υποσυνείδητο εκφράζεται

Ο Γουίλιαμ Τζέιμς, ο πατέρας της αμερικανικής ψυχολογίας, είπε ότι η δύναμη για να κινήσετε τον κόσμο βρίσκεται στο υποσυνείδητό σας. Το υποσυνείδητο έχει μέσα του άπειρη ευφυΐα και σοφία. Τροφοδοτείται από κρυφές πηγές και αποκαλείται «νόμος της ζωής». Οτιδήποτε εντυπώνετε στο υποσυνείδητό σας, αυτό θα κινήσει γη και ουρανό για να το πραγματοποιήσει. Επομένως, πρέπει να εντυπώνετε σε αυτό σωστές ιδέες και εποικοδομητικές σκέψεις.

Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ χάος και τόση δυστυχία στον κόσμο είναι επειδή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αλληλεπίδραση του συνειδητού και του υποσυνείδητου νου.

Όταν αυτά τα δύο συνεργάζονται αρμονικά, έχετε υγεία, ευτυχία, γαλήνη και χαρά. Δεν υπάρχει ασθένεια ή ασυμφωνία όταν το συνειδητό και το υποσυνείδητο συνεργάζονται αρμονικά και ήρεμα.

Ο τάφος του Ερμή του Τρισμέγιστου ανοίχτηκε με μεγάλη προσμονή και δέος, γιατί ο κόσμος πίστευε ότι μέσα σε αυτόν υπήρχε το μεγάλο μυστικό όλων των εποχών. Το μυστικό ήταν: «Τόσο μέσα, όσο και έξω· τόσο πάνω, όσο και κάτω».

Με άλλα λόγια, οτιδήποτε εντυπώνεται στο υποσυνείδητο εκφράζεται στην «οθόνη» του χώρου. Η ίδια αλήθεια υποστηρίχτηκε από τον Μωυσή, τον Ησαΐα, τον Ιησού, τον Βούδα, τον Ζωροάστρη, τον Λάο Τσε και τους μεγάλους μύστες όλων των εποχών. Οτιδήποτε νιώθετε ως αλήθεια υποκειμενικά εκφράζεται ως καταστάσεις, εμπειρίες και γεγονότα. Η κίνηση και το συναίσθημα πρέπει να είναι σε ισορροπία. Τόσο στον ουρανό (στο μυαλό σας), όσο και στη γη (στο σώμα σας και στο περιβάλλον). Αυτός είναι ο μεγάλος νόμος της ζωής.

Σε όλη τη φύση θα βρείτε τον νόμο της δράσης και της αντίδρασης, της ακινησίας και της κίνησης. Αυτά τα δύο πρέπει να ισορροπούν για να υπάρχει αρμονία και σταθερότητα. Βρίσκεστε εδώ για να αφήσετε την Αρχή της Ζωής να κυλήσει μέσα σας αρμονικά, ρυθμικά. Η εισροή και η εκροή πρέπει να είναι ίσες. Η εντύπωση και η έκφραση πρέπει να είναι ίσες. Όλη η σύγχυση που έχετε οφείλεται στην ανεκπλήρωτη επιθυμία.

Αν σκέφτεστε αρνητικά, καταστροφικά και μοχθηρά, αυτές οι σκέψεις παράγουν καταστροφικά συναισθήματα, τα οποία πρέπει να εκφραστούν και να βρουν διέξοδο. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα εκδηλώνονται συχνά ως έλκη, καρδιακά προβλήματα, υπερένταση και άγχος.

Τι ιδέα ή συναίσθημα έχετε για τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή; Κάθε μέρος τού είναι σας εκφράζει αυτή την ιδέα. Η ζωντάνια σας, το σώμα σας, η οικονομική σας κατάσταση, οι φίλοι σας και το κοινωνικό σας στάτους αντιπροσωπεύουν την ιδανική αντανάκλαση της ιδέας που έχετε για τον εαυτό σας.

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτού που εντυπώνεται στο υποσυνείδητό σας και το οποίο εκφράζεται σε όλες τις φάσεις της ζωής σας. Τραυματίζουμε τον εαυτό μας με τις αρνητικές ιδέες που σκεφτόμαστε. Πόσες φορές έχετε πληγώσει τον εαυτό σας θυμώνοντας, νιώθοντας φόβο, ζηλεύοντας ή ζητώντας εκδίκηση;

Αυτά είναι δηλητήρια που εισχωρούν στο υποσυνείδητο. Δεν γεννηθήκατε με αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές. Τροφοδοτήστε το υποσυνείδητό σας με καλές, θετικές σκέψεις και θα εξαλείψετε όλα τα αρνητικά μοτίβα που υπάρχουν μέσα του.

Έτσι, το παρελθόν θα σβήσει και θα χαθεί από τη μνήμη.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Η δύναμη του υποσυνείδητου – Αναθεωρημένη έκδοση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr. Το κλασικό βιβλίο του Joseph Murphy σε νέα αναθεωρημένη έκδοση, με εισαγωγή από τον κορυφαίο life coach-σύμβουλο C. James Jensen.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση