Σέριφος: «Κάηκε το 1/4 του φυσικού τοπίου και περιοχές Natura»

«Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα», δήλωσε χθες o δήμαρχος του νησιού. Στάχτες και

Σέριφος: «Κάηκε το 1/4 του φυσικού τοπίου και περιοχές Natura»

«Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα», δήλωσε χθες o δήμαρχος του νησιού.

Στάχτες και μαρασμό αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σέριφο, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκε το 1/4 του φυσικού τοπίου του νησιού συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και περιοχών εντός Natura.

Advertisment

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες των «Βιώσιμων Κυκλάδων», οι υλικές ζημιές από την φωτιά είναι λίγες, αλλά μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Σερίφου –συμπεριλαμβανομένων περιοχών εντός Natura– έχουν καεί ολοσχερώς.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ με διάσπαρτες εστίες, το μέτωπο υπολογίζεται ότι έφτασε τα 15 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Το Καλό Αμπέλι ήταν το επίκεντρο της καταστροφής.

«Αν και οι υλικές ζημιές είναι λίγες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι μεγάλη» δηλώνει ο Δημήτρης Σταθόπουλος από τον Σύλλογο Φίλων Σερίφου. Όπως υπολογίζει, 1/4 του νησιού είναι πλέον καμένο, σύμφωνα με το sustainablecyclades.

Advertisment

«Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», δήλωνε χθες (MEGA) o δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Με πληροφορίες από rosa.gr / Photo: FACEBOOK ECO-SERIFOS

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες δεν αποκλείουν να έχει ζωή ο πλανήτης Αφροδίτη | Πού στηρίζουν τη θεωρία τους
Κένζα Λαϊλί: Η εικονική influencer που κέρδισε τα καλλιστεία Τεχνητής Νοημοσύνης!
Μυτιλήνη: Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι -Εκεί που ο Νομπελίστας ήθελε να ζήσει «ίσως για πάντα»
Βρετανία: Δίδυμες αδερφές είναι 104 ετών και μοιράζονται τα μυστικά της μακροζωίας τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση