Υγεία ανδρών: Χτίζοντας δύναμη από μέσα προς τα έξω (Μέρος 1ο)

Όταν μιλάμε για την υγεία των ανδρών υπάρχουν δύο κατευθύνσεις: Bραχυπρόθεσμα κέρδη σε βάρος του σώματος ή πραγματική μακροπρόθεσμη ευεξία.

Υγεία ανδρών: Χτίζοντας δύναμη από μέσα προς τα έξω (Μέρος 1ο)
Όταν μιλάμε για την υγεία των ανδρών – για τους τρόπους με τους οποίους οι άνδρες μπορούν να χτίσουν δύναμη και να διατηρήσουν τη δύναμή τους καθώς γερνούν – υπάρχουν δύο βασικές κατευθύνσεις: Bραχυπρόθεσμα κέρδη σε βάρος του σώματος ή πραγματική μακροπρόθεσμη ευεξία.
Η κινεζική ιατρική εστιάζει στη θεραπεία μακροπρόθεσμα. Κατανοεί την υγεία με όρους Qi, ή ενεργειακή δύναμη ζωής. Στόχος του είναι να οικοδομήσει πραγματική υγεία από μέσα προς τα έξω. Η κινεζική παραδοσιακή ιατρική βασίζεται στον Παγκόσμιο νόμο. Ακολουθεί μια βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η λειτουργία του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος επηρεάζει την υγεία ολόκληρου του ατόμου—σώμα, μυαλό, συναισθήματα και πνεύμα. Βλέπει επίσης ότι το σώμα επηρεάζεται βαθιά από το περιβάλλον. Αυτό το μοντέλο υγείας ήταν αληθινό στην αρχαιότητα και εξακολουθεί να λειτουργεί αποτελεσματικά σήμερα.

Η δύναμη του Qi

Η σύγχρονη φυσική έχει δείξει ότι όλα είναι ενέργεια και όλα είναι αλληλένδετα. Η κινεζική ιατρική έχει εργαστεί με αυτήν την αντίληψη για χιλιετίες. Το Qi δίνει ζωή σε όλα στο Σύμπαν μας, από τους πλανήτες και τον φυσικό μας κόσμο μέχρι τη λειτουργία του σώματός μας. Εάν ένα άτομο έχει αρκετό Qi που ρέει ελεύθερα σε όλο το σώμα και τα όργανα λειτουργούν αρμονικά, η ασθένεια δεν μπορεί να εισέλθει. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της υγείας ενός ατόμου σχετίζεται με την ποσότητα και την ποιότητα του Qi του/της. Οι σύγχρονοι άνδρες έχουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, από άγχος μέχρι αϋπνία και απώλεια μνήμης, από προβλήματα στην πλάτη και αθλητικούς τραυματισμούς μέχρι προβλήματα ουροποιητικού και σεξουαλικής λειτουργίας. Αυτά τα προβλήματα υγείας προέρχονται από την ίδια πηγή, μια ενεργειακή ανισορροπία.

Ενεργειακή λειτουργία των νεφρών

Η κινεζική παραδοσιακή ιατρική ακολουθεί την αρχή ότι η ανδρική ενέργεια κινείται σε κύκλους οκτώ ετών. Γύρω στην ηλικία των 8 ετών, τα μόνιμα δόντια μεγαλώνουν. Στην ηλικία των 16, τα αγόρια ωριμάζουν σε άνδρες και έχουν φτάσει στο υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο που θα έχουν στη ζωή τους. Γιατί; Σχετίζεται με την ενέργεια των νεφρών, η οποία φυσικά μειώνεται καθώς γερνάμε. Έτσι, όταν εξετάζουμε τα θέματα υγείας των ανδρών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη γήρανση, εξετάζουμε πάντα τη λειτουργία των νεφρών. Χωρίς αυτό το όργανο σε κορυφαίο σχήμα, ενεργειακά, είναι αδύνατο για τους άνδρες να είναι δυνατοί και να έχουν καλή υγεία. Η κύρια λειτουργία του νεφρού είναι να αποθηκεύει ενέργεια και να παρέχει ενέργεια σε όλα τα συστήματα οργάνων του σώματός σας.

Advertisment

Αυτή είναι μία από τις δύο κύριες πηγές Qi του σώματός σας. (Το άλλο είναι η ενέργεια που λαμβάνεται από τα τρόφιμα που αφομοιώνει το σώμα σας.) Ο νεφρός αποθηκεύει το προγεννητικό ή κληρονομικό Qi σας, το οποίο λαμβάνεται από τους γονείς σας κατά τη γέννηση. Στεγάζει επίσης τη γενετική σας δύναμη, η οποία χρησιμοποιείται για όλες τις μορφές ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ανάπτυξης, των ορμονών και της ικανότητας αναπαραγωγής. Επιπλέον, τα οστά, τα δόντια, τα γόνατα και οι τρίχες στο κεφάλι είναι ισχυροί δείκτες της ποσότητας και της ποιότητας του Qi νεφρών σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σύγχρονα Θέματα Υγείας

Η ανισορροπημένη νεφρική λειτουργία είναι η ρίζα πολλών συμπτωμάτων που βιώνουν οι σύγχρονοι άνδρες. Αυτό ισχύει γενικά για προβλήματα ύπνου όπως η αϋπνία. Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της λειτουργίας των νεφρών και του εγκεφάλου και της νοητικής λειτουργίας. Προκειμένου η σκέψη σας να είναι έντονη και η μνήμη σας δυνατή, χρειάζεστε υγιή νεφρική λειτουργία. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στην πλάτη και στον αυχένα, προβλήματα στα γόνατα, μυϊκή ένταση και αθλητικούς τραυματισμούς. Όλα αυτά σχετίζονται με διαταραχές της νεφρικής λειτουργίας και πάλι, η σύνδεση γίνεται σε ενεργειακό επίπεδο.

Σήμερα στη Δύση, πολλοί άνδρες αρχίζουν να έχουν προβλήματα ουροποιητικού κατά τη μέση ηλικία. Η συχνή ούρηση και κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι κοινά προβλήματα υγείας. Επίσης, ο συνεχής ή υπερβολικός φόβος, το συναίσθημα που σχετίζεται με το Νεφρό, μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί ως πρόβλημα του ουροποιητικού. Τα προβλήματα του προστάτη και της σεξουαλικής λειτουργίας τείνουν επίσης να εμφανίζονται με την ηλικία. Οι άνδρες που πάσχουν από διευρυμένο προστάτη συχνά καλούνται να κάνουν περισσότερο σεξ. Ωστόσο, οι γιατροί της κινεζικής ιατρικής θα πουν να κάνουν λιγότερο σεξ.

Advertisment

Γιατί η διαφορετική προσέγγιση; Όταν έχετε προβλήματα με τον προστάτη, το σεξ ανακουφίζει από την πίεση που ασκεί ο διευρυμένος προστάτης στην περιοχή της ουροδόχου κύστης. Αλλά αυτή η ανακούφιση διαρκεί μόνο λίγο. Η κινεζική ιατρική εξετάζει τη ρίζα του ζητήματος για να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη λύση. Τα προβλήματα του προστάτη προκαλούνται από τη χαμηλή νεφρική λειτουργία.

Δεδομένου ότι το σεξ καταναλώνει την ενέργεια των νεφρών, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου. Για να αντιστρέψετε προβλήματα με τον προστάτη ή τα σεξουαλικά προβλήματα, πρέπει να αυξήσετε την ενέργεια των νεφρών. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αυξήσετε την ενέργεια των νεφρών για να διορθώσετε τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε περισσότερα εδώ: https://enallaktikiagenda.gr/event/ygeia-andron/

“Αποσπάσματα από τη Σοφία του Qigong” κείμενο του Grandmaster Nan Lu

Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου – Facilitator of Cosmic Energy / HYQ &YYT Healer / Zhineng Qigong Instructor

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση