,

2049: To πολυαναμενόμενο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη εκδόθηκε. Γιατί αξίζει να το πάρετε

Το πρώτο βιβλίο με επαυξημένη πραγματικότητα είναι γεγονός

Θυμάμαι τον Δημήτρη Δημητριάδη να εισέρχεται στο στούντιο της Alternative Media για τα γυρίσματα ενός podcast. Ένας άνθρωπος του σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Η πρώτη εντύπωση μιλούσε από μόνη της: εξαιρετικός άνθρωπος, σεμνός αλλά μεγαλοφυής, ταπεινός αλλά κάτοχος ενός ολόκληρου κόσμου γνώσεων.

Η συζήτηση μαζί του ήταν σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι. Δεν χρειαζόταν παρά λίγα λεπτά για να καταλάβεις ότι ο Δημήτρης δεν είναι απλά κάποιος που προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά κάποιος που το διαμορφώνει. Καθηγητής με σπουδαία ακαδημαϊκή παρουσία, έχει μιλήσει σε διεθνή φόρουμ, ενώ ταξιδεύει αδιάκοπα για να μοιραστεί τις γνώσεις του με τον κόσμο. Και όμως, παρά τις τεράστιες επιτυχίες και τη διεθνή αναγνώριση, ο Δημητριάδης μιλάει για τα κατορθώματά του μόνο όταν τον ρωτήσεις, με μια ταπεινότητα που σπανίζει.

Advertisment

Τον άκουσα πρώτη φορά να μιλάει στο συνέδριο Leading Minds και οι γνώσεις του ήταν όσο συναρπαστικές όσο και οι ιστορίες του. Ήταν εκείνος που μου έκανε γνωστό το Metaverse, και χάρη σε αυτόν, η Ελλάδα έγινε σκηνικό για το πρώτο σεμινάριο Metaverse το οποίο διοργανώθηκε από το Game Of Money. Ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει την ικανότητα να μετατρέπει το απρόσιτο και αφηρημένο σε πραγματικότητα, να δίνει ζωή στις πιο φουτουριστικές ιδέες.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης τετ α τετ με τον Elio D’ Anna στη Θεσσαλονίκη

Τώρα, παίρνει την πρωτοβουλία να μας παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο, “2049”. Αλλά, όπως πάντα, ο Δημήτρης δεν θα μπορούσε να μείνει στα απλά. Με την πρωτοποριακή του σκέψη, μας προσφέρει το πρώτο βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας, κάνοντας την ανάγνωση μια διαδραστική, πολυδιάστατη εμπειρία. Η διάδραση με τον Δημήτρη Δημητριάδη δεν είναι απλά ενημερωτική. Είναι μια αληθινή εμπειρία που αναζωπυρώνει την περιέργεια και ανοίγει νέους ορίζοντες. Είναι η ευκαιρία να μάθουμε για το αύριο από έναν άνθρωπο που ήδη ζει σε αυτό.

Το εξώφυλλο του βιβλίου 2049 του Δημήτρη Δημητριάδη. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σχετικά με το βιβλίο 2049

Στις σελίδες του “2049”, ο Δημητριάδης και ο συν-συγρραφέας Γιάννης Σκορδάς αποκαλύπτουν τον τρόπο που η τεχνολογία διαμορφώνει νέες πραγματικότητες – από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης έως τις επαναστατικές αλλαγές στις μεταφορές και την ενέργεια. Το βιβλίο δεν περιορίζεται σε μια απλή παρουσίαση των τεχνολογιών, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην κοινωνική δομή, την οικονομία και το περιβάλλον.

Advertisment

Όπως έγραψα και παραπάνω το “2049”, μας προσφέρει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, όπου η αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο δεν τελειώνει στο κλείσιμο των σελίδων. Μέσω μιας εφαρμογής, το βιβλίο “ζωντανεύει” και μας επιτρέπει να βιώσουμε τις ιδέες του σε τρισδιάστατο περιβάλλον.

Το “2049” είναι ένας οδηγός για το πώς να αποδεχτούμε την αβεβαιότητα και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Μέσα από την καθησυχαστική και συνάμα ενθουσιώδη γραφή του Δημητριάδη, ανακαλύπτουμε πώς να εξοπλίσουμε τον εαυτό μας με τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα πιθανά μέλλοντα.

Κυρίες και κύριοι, ο Δημήτρης Δημητριάδης με το “2049” μας καλεί να τον συνοδεύσουμε στο μεγαλεπήβολο ταξίδι του στον χρόνο και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο· είναι μια πρόσκληση σε μια διαρκή αναζήτηση, μια πρόκληση για το νου και μια γιορτή για των ανθρώπινο πολιτισμό.

Πώς θα ζήσετε την επαυξημένη πραγματικότητα

Με την αγορά του βιβλίου έχετε τη δυνατότητα να ζείτε μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) παράλληλα με την ανάγνωση του βιβλίου, όπου το εξώφυλλο και τα κεφάλαια του βιβλίου θα “ζωντανεύουν” και θα εμπλουτίζονται με ανανεωμένη πληροφορία από τους συγγραφείς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ακολουθήστε τα παρακάτω 3 βήματα:

  1. Αγοράστε το βιβλίο από την Key Books
  2. Κατεβάστε, την εφαρμογή ARTVIVE στο κινητό σας από το App Store ή το Google play
  3. Ανοίξτε την εφαρμογή ARTVIVE και δείτε το εξώφυλλο να “ζωντανεύει”!

Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι στο μέλλον…

Follow me

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση