, ,

Εσύ μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Ό,τι μένει στάσιμο για πολύ καιρό ή βουρκιάζει ή μουχλιάζει ή σκουριάζει, λέει ο Νικόλας Σμυρνάκης. Και μέσα σε τόσο λίγες λέξεις κλείνει την

Εσύ μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Ό,τι μένει στάσιμο για πολύ καιρό ή βουρκιάζει ή μουχλιάζει ή σκουριάζει, λέει ο Νικόλας Σμυρνάκης. Και μέσα σε τόσο λίγες λέξεις κλείνει την ουσία μιας ολόκληρης ζωής.

Κάθε μέρα, όποια μέρα εσείς επιλέξετε, μπορεί να είναι το ξεκίνημα της καινούριας σας ζωής. Και μπορείτε να ξεκινήσετε όποτε εσείς το αποφασίσετε. Και τότε θα πρέπει να απολαύσετε κάθε βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας. Δεν έχει νόημα να χαίρεστε μόνο όταν εκπληρώσετε τους στόχους σας. Κάθε μικρή επίτευξη είναι μια νίκη.

Advertisment

Ο Νικόλας Σμυρνάκης μας λέει λοιπόν μέσα από αυτό το Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων πώς θα έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό. Αν και μοιάζει με ημερολόγιο, δεν είναι, τουλάχιστον όχι ένα συνηθισμένο ημερολόγιο που ξεκινά την πρώτη και συνεχίζει μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου. Εδώ εσείς θα καθορίσετε την πρώτη μέρα ή τον πρώτο μήνα και θα καταγράψετε τα όνειρα και τους στόχους που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Το Γράψε τη δική σου ιστορία – Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων του Νικόλα Σμυρνάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα σας βοηθήσει να θέσετε τους δικούς σας στόχους, να φτιάξετε το σχέδιο βάσει του οποίου θα τους πετύχετε, να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας, να καταπολεμήσετε το άγχος, να προσεγγίσετε περισσότερο τον σκοπό της ζωής σας και να χαρείτε τη διαδρομή, καθώς θα φτάνετε σταδιακά στην επίτευξη των στόχων σας.Εσύ μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πριν ξεκινήσετε, ο Νικόλας Σμυρνάκης θα σας δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές, όπως:

Advertisment

• Πώς να μη σας αγχώνει ένας στόχος

• Τι να κάνετε για να μη σας αγχώνουν οι μεγάλοι στόχοι

• Τι να κάνετε όταν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε έναν στόχο

• Τι να αποφεύγετε πάση θυσία

• Πώς να αποφεύγετε την αίσθηση της ματαιότητας.

Επίσης, θα μάθετε γιατί είναι σημαντικό να συμπληρώνετε τις λίστες των εκπληρώσεων, σημειώσεων, νέας γνώσης, διασκέδασης, καθώς και τη λίστα νίκης και ευγνωμοσύνης, και πόσο απαραίτητο είναι να γιορτάζετε κάθε εβδομάδα ή μήνα τα στοιχεία από τη λίστα νίκης και ευγνωμοσύνης.

Τώρα είστε έτοιμοι να επιλέξετε και να καταγράψετε τους στόχους που θα έχουν τον θετικότερο αντίκτυπο στη ζωή σας και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Κάθε μήνας ξεκινάει με μια προτροπή που θα κάνει το ταξίδι σας ευκολότερο αλλά και πιο ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, θα καταγράψετε τους μηνιαίους στόχους σας και θα φτιάξετε το πλάνο της ημερήσιας δράσης σας. Όταν φτάσετε στο τέλος του τετραδίου, θα βρείτε τον επίλογο της δικής σας ιστορίας. Ξεπεράστε λοιπόν τα εμπόδια, αντιμετωπίστε τους φόβους σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για κάθε επίτευγμά σας, μικρό ή μεγάλο, και βαδίστε στον δρόμο της δικής σας επιτυχίας.

Το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «Γράψε τη δική σου ιστορία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

2049: To πολυαναμενόμενο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη εκδόθηκε. Γιατί αξίζει να το πάρετε
ΝΟΟ|ΤΡΟΠΙΑ: Το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη | Κερδίστε ένα αντίτυπο
50 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που αξίζει να διαβάσεις
«Εσύ τι είναι αυτό που ψάχνεις;»: Αλλάζοντας τις σχέσεις μας, αλλάζουμε την κοινωνία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση