,

Η εκπληκτική άγνωστη διαδικασία της συγκομιδής κανέλας!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς. Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.

Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός από τον κορμό ενός δέντρου. Υπάρχουν δύα βασικά είδη: Η κανέλα Ceylon που παράγεται κατά 90% στη Σρι Λάνκα και θεωρείται η αυθεντική και η κανέλα από παρεμφερή δέντρα της ίδιας οικογένειας που αναφέρεται σαν Cassia με κύρια παραγωγό την Ινδονησία. Η συγκομιδή είναι δύσκολη και κουραστική αλλά συναμα συναρπαστική για όλους εμάς που την αγνοούμε.

Advertisment

Η κανέλα που γνωρίζουμε είναι ένα λεπτό στρώμα στο εσωτερικό του φλοιού του δέντρου που την παράγει. Ο φλοιός αφαιρείται από τον κορμό και στη συνέχεια αποξύνεται ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό του μέρος και να μείνει μια φλούδα πάχους 0,5 χιλιοστών. Κόβεται σε λωρίδες οι οποίες αφήνονται να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τα ρολάκια που γνωρίζουμε. Τέλος τα ρολάκι κόβονται σε μικρότερα τμήματα 5 έως 10 εκατοστών και είναι έτοιμα για την αγορά.

Η διαφορά στη διαδικασία συγκομιδής ανάμεσα στα δύο είδη κανέλας είναι ότι στην αυθεντική κανέλα τα δέντρα είναι μικρά (2 ετών), ύφους περίπου 2 μέτρων, τα οποία κόβονται και στη συνέχει επεξεργάζονται ενώ στην κανέλα Cassia ο φλοιος αφαιρείται από το δέντρο που είναι μεγάλο και φτάνει τα δέκα μέτρα ύψος. Το 90% της κανέλας που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι τύπου Cassia και μπορείτε να το αναγνωρίσεται από το πάχος του ξύλου και το πόσο “τυλιγμένο” είναι.

Advertisment

perierga.gr

~

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση