,

Ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά το βράδυ, αδυνατίζουν!

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να αποφύγουν την κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ φοβούμενοι τη συσσώρευση λίπους, ωστόσο μια νέα δίαιτα,

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να αποφύγουν την κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ φοβούμενοι τη συσσώρευση λίπους, ωστόσο μια νέα δίαιτα, εμπνευσμένη από το Ραμαζάνι, ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που βασίστηκε στο Ραμαζάνι, ένα πιάτο μακαρόνια το βράδυ μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθειες.

Advertisment

Το Ραμαζάνι διαρκεί 30 ημέρες κατά τις οποίες οι Μουσουλμάνοι νηστεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου και το βράδυ καταναλώνουν γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες θεωρούνται καλή πηγή ενέργειας και περιλαμβάνουν ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψωμί, ρύζι και φασόλια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διήρκεσε έξι μήνες, οι επιστήμονες επιστράτευσαν 78 εθελοντές οι οποίοι ακολουθούσαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις διατροφικές συνήθειες του Ραμαζανιού.

Advertisment

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές στο πλαίσιο της μελέτης, το διατροφολόγιο των Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού αυξάνει την αίσθηση κορεσμού και ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών που συνδέονται με τις καρδιοπάθειες, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα.

Επιπλέον, οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα έχασαν σωματικό βάρος και λίπος, ενώ παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε ό,τι αφορά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα λιπίδια του αίματος, καθώς και τα επίπεδα ουσιών που συνδέονται με τον κίνδυνο φλεγμονής.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι η κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ είναι ευεργετική, κυρίως για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη ή καρδιακά νοσήματα εξαιτίας της παχυσαρκίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Υγιεινά παγωτά χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι
7 καλοκαιρινές τροφές που μειώνουν το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών
Πεπόνι: Πώς το επιλέγουμε και πώς το διατηρούμε φρέσκο και μυρωδάτο
Οι ιδανικοί χυμοί φρούτων για να δροσιστείτε τις ημέρες του καύσωνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση