Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε

Γράφει ο Γιώργος Βασιλορεΐζης [quote_center]Από ‘μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα.Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε.Η μοίρα μας

Γράφει ο Γιώργος Βασιλορεΐζης

[quote_center]Από ‘μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα.Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε.Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας.[/quote_center]

Advertisment

Οδυσσέας Ελύτης

Οι αλλαγές συμβαίνουν. Υπάρχει όμως επιλογή.Θα γίνουν με το δύσκολο ή με τον εύκολο τρόπο; Γιατί αυτός που έχουμε δοκιμάσει κατ’εξακολούθηση (απεργίες,πορείες,χημικά, θυμός,βρίσιμο,βία κ.α.) έχει αποτύχει παταγωδώς. Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση πως είμαστε σαν κάποιον που χτυπάει το κεφάλι του κατ’επανάληψη στον τοίχο,και ελπίζει ότι θα σπάσει ο τοίχος..!

Λοιπόν,έχουμε κάποια πολύ δυνατά πλεονεκτήματα σαν λαός, που μπορούν να βοηθήσουν ως εφόδια για να προχωρήσουμε πέρα από το τέλμα. Καταρχάς, είναι η αρχαία ελληνική γραμματεία, μια σπουδαία παρακαταθήκη, μία πηγή, όπου ο καθένας μπορεί να ψάξει, να αναζητήσει, να διαβάσει σημαντικότατους φιλοσόφους που έχουν μιλήσει εμπειρικά & εκ βαθέων για την γνώση της Ψυχής, τις αξίες της Ζωής, και την Ύπαρξη.

Advertisment

Δεύτερον,είναι η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί σε ελληνικό γλέντι, αλλά οι δονήσεις και τα ποσά απελευθέρωσης ενέργειας που συμβαίνουν είναι ασύλληπτα. Είμαι σίγουρος πως έχετε νιώσει τη γνησιότητα, την αυθεντικότητα και την Αλήθεια που εκφράζουν, σε σχέση με την εξωστρεφή μας φύση. Επιπλέον,οι Έλληνες έχουν ένα πολύ μεγάλο χάρισμα,το χιούμορ & το γέλιο. Πρόκειται για μια διαδικασία κάθαρσης, αναζωογόνησης,και δωρεάν λυτρωτική ψυχοθεραπεία!

Τέταρτον, η ελληνική γη έχει απίστευτες ομορφιές, είτε το χειμώνα με τον καθαρό βουνίσιο αέρα, είτε το καλοκαίρι με τις θάλασσες και τον λαμπερό ήλιο. Είναι σαν να κάνεις ντους από Φως και ξεπλένονται όλες οι τοξίνες! Η επαφή με τη φύση,μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις.

Τέλος,οι Έλληνες ανέκαθεν ήμασταν άνθρωποι με φιλότιμο,ανοιχτόκαρδοι, και με συμπόνοια για τον καταπονεμένο,τον αδύναμο. Γιατί κι εμείς περάσαμε πολλές φορές στην ιστορία από αυτή τη δύσκολη θέση. Ήδη και αυτή τη φορά έχει αρχίσει να λειτουργεί η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη & η Αγάπη. Αυτός ο τόπος έχει κάποια σημεία αναφοράς. Ας τα αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε το μέλλον της Ελλάδας, με ειρηνική δράση αυτή τη φορά.

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση