Αναζήτησε το μαργαριτάρι μέσα σου…

“Έχεις παρατηρήσει το γεγονός ότι δεν μπορείς πραγματικά να κατακτήσεις τίποτα σ’αυτόν τον κόσμο; Κάποια στιγμή θα πάψεις να είσαι εδώ, αλλά αυτό το

“Έχεις παρατηρήσει το γεγονός ότι δεν μπορείς πραγματικά να κατακτήσεις τίποτα σ’αυτόν τον κόσμο; Κάποια στιγμή θα πάψεις να είσαι εδώ, αλλά αυτό το πράγμα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται εδώ και θα το έχει κάποιος άλλος.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις ένα μεγάλο σπίτι,αλλά ότι μέσα σου αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει κανένα νόημα. Κι όταν πια γεράσεις,γίνεσαι όλο και πιο θλιμμένος. Αυτή η θλίψη δεν είναι εξαιτίας της ηλικίας,υπάρχει επειδή τώρα καταλαβαίνεις τι έκανες στον εαυτό σου:Έφτιαξες ένα σπίτι βέβαια,”πέτυχες”,απέκτησες γόητρο στα μάτια των άλλων,αλλά αισθάνεσαι πόνο, υποφέρεις για μια χαμένη ζωή, για τον χαμένο καιρό.

Advertisment

Μπορείς να ζήσεις με την αυταπάτη ότι σου ανήκει αυτό το σπίτι, ή αυτός ο άνθρωπος, αλλά είναι μια αυταπάτη. Εσύ μπορείς να κατακτήσεις μόνο τον εαυτό σου, επειδή αυτός δεν θα φύγει ποτέ. Το Είναι παραμένει μόνιμο, Αιώνιο.Είναι δικό σου πέρα από το χρόνο.Κανένας δεν μπορεί να σου το πάρει,ούτε ο θάνατος.Το σώμα θα πεθάνει,οι σκέψεις θα εξαφανιστούν,αλλά Εσύ θα συνεχίσεις να Υπάρχεις, δεν έχεις πεθάνει ποτέ, δεν μπορείς να πεθάνεις!

Αναζήτησε λοιπόν το μαργαριτάρι μέσα σου. Τίποτε άλλο δεν αξίζει τόσο.”

~Osho~

Advertisment

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση