Τα 36 μοναδικά οφέλη των προβιοτικών στο ανοσοποιητικό σύστημα

Τα προβιοτικά είναι τροφές ή συμπληρώματα που περιέχουν ωφέλιμα βακτήρια. Το γιαούρτι, το κεφίρ και οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μόνο μερικά

Τα προβιοτικά είναι τροφές ή συμπληρώματα που περιέχουν ωφέλιμα βακτήρια. Το γιαούρτι, το κεφίρ και οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μόνο μερικά από αυτά. Διαβάστε πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα μας.

1. Ο σακχαρομύκητας boulardii είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία της λοίμωξης από το κλωστηρίδιο το δύσκολο (clostridium difficile).

Advertisment

2. Τα συμπληρώματα διατροφής σε μητέρες και μωρά με το προβιοτικό lactobacillus reuteri μειώνουν την ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) που σχετίζεται με το έκζεμα και μπορούν να μειώσουν τις αναπνευστικές αλλεργίες.

3. Τα συμπληρώματα που περιέχουν τα προβιοτικά lactobacillus reuteri και bifidobacterium lactis σε παιδιά που πίνουν γάλα εμπορίου μειώνουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, π.χ. από τη χρήση αντιβιοτικών, τη διάρροια, κ.λπ.

4. Η μακροχρόνια χρήση προβιοτικών και συμβιωτικών τροφών μειώνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των αναπνευστικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Advertisment

5. Τα προβιοτικά βακτήρια μειώνουν τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κοινού κρυολογήματος.

6. Η μεταγεννητική θεραπεία με προβιοτικά είναι ασφαλής και αυξάνει την αντίσταση σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 ετών ζωής των παιδιών.

7. Η θεραπεία με προβιοτικά είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της μόλυνσης από το βακτήριο klebsiella στα παιδιά.

8. Τα προβιοτικά lactobacillus rhamnosus και lactobacillus reuteri μειώνουν τη διάρκεια της διάρροιας σε παιδιά με ήπια γαστρεντερίτιδα.

9. Το προβιοτικό lactobacillus acidophilus ανακουφίζει από τα συμπτώματα της χρόνιας αλλεργικής ρινίτιδας.

10. Η κατανάλωση γιαουρτιού με προβιοτικά επιταχύνει τη βελτίωση της οξείας μη-φλεγμονώδους γαστρεντερίτιδας.

11. Το προβιοτικό lactobacillus reuteri μειώνει σημαντικά τη διάρκεια της οξείας διάρροιας που οφείλεται σε γαστρεντερίτιδα από ροταϊό σε παιδιά μεταξύ 6 και 36 μηνών.

12. Τα προβιοτικά bifidobacterium breve και lactobacillus casei μειώνουν τις επιπλοκές σε ασθενείς με σύνδρομο φλεγμονώδους αντίδρασης.

13. Τα προβιοτικά προσφέρουν ανοσοτροποποιητική δράση σε παιδιά ασθενείς αυξάνοντας την ανοσολογική απόκριση τύπου ΤΗ1 η οποία αντισταθμίζει την κυρίαρχη ανοσολογική απόκριση τύπου ΤΗ2.

14. Το προβιοτικό lactobacillus plantarum μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας του κλωστηριδίου του δύσκολου (clostridium difficile) με αντιβιοτικά.

15. Τα προβιοτικά παίζουν προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο στη διάρροια που οφείλεται στη χρήση αντιβιοτικών για τη θεραπεία από το κλωστηρίδιο το δύσκολο (clostridium difficile).

16. Ο συνδυασμός των προβιοτικών lactobacillus reuteri και lactobacillus rhamnosus είναι χρήσιμος στη θεραπεία της βακτηριακής κολπίτιδας.

17. Ο σακχαρομύκητας boulardii αναστέλλει τη λοίμωξη από το βακτήριο escherichia colia στα παιδιά.

18. Τα προβιοτικά στελέχη από το μητρικό γάλα είναι ανώτερα από τα αντιβιοτικά στη θεραπεία της μολυσματικής μαστίτιδας.

19. Το μητρικό γάλα περιέχει στελέχη του προβιοτικού lactobacillius τα οποία είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της μαστίτιδας κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

20. Η προφύλαξη με προβιοτικά είναι εξίσου αποτελεσματική με την προφύλαξη µε αντιβιοτικά σε παιδιά με επίμονη πρωτογενή κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση.

21. Τα συμπληρώματα που περιέχουν το προβιοτικό lactobacillus plantarum είναι αποτελεσματικά στη μείωση της παγκρεατικής σήψης σε ασθενείς με οξεία παγκρεατίτιδα.

22. Τα προβιοτικά φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος που υποτροπιάζουν στις γυναίκες.

23. Η κατανάλωση γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με lactobacillus casei από μητέρες που θηλάζουν έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη μητέρα όσο και την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών της.

24. Τα προβιοτικά εμποδίζουν τις αλλεργίες που σχετίζονται με την ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) μέχρι την ηλικία των 5 ετών σε παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική τομή.

25. Τα προβιοτικά μειώνουν τις μετεγχειρητικές λοιμώξεις μετά από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

26. Τα προβιοτικά έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

27. Τα προβιοτικά lactobacillus rhamnosus και bifidobacterium lactis είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στη μείωση της μέσης ωτίτιδας και της χρήσης αντιβιοτικών καθώς και του κινδύνου λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής των παιδιών.

28. Ο σακχαρομύκητας boulardii μειώνει τις βακτηριακές λοιμώξεις και βοηθά στη θεραπεία της οξείας νεκρωτικής παγκρεατίτιδας.

29. Η μεταγεννητική θεραπεία με προβιοτικά είναι ασφαλής και αυξάνει την αντίσταση σε μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων ετών της ζωής των παιδιών.

30. Το προβιοτικό lactobacillus reuteri είναι εν δυνάμει θεραπευτικό στις αλλεργίες των αεραγωγών.

31. Η κατανάλωση ενός γαλακτοκομικού προϊόντος που έχει υποστεί ζύμωση και που περιέχει το προβιοτικό lactobacillus casei μειώνει τη διάρκεια των αναπνευστικών λοιμώξεων στους ηλικιωμένους.

32. Συγκεκριμένα στελέχη γαλακτοβακίλλων που απομονώθηκαν από το κίμτσι (λαχανικά τουρσί) μπορούν να καταστείλουν αποτελεσματικά την υπεραντίδραση των αεραγωγών.

33. Τα προβιοτικά έχουν δράση κατά της γρίπης και του έρπητα.

34. Τα προβιοτικά μπορούν να συμβάλλουν στην αναστροφή της κολίτιδας ρυθμίζοντας τον φυσιολογικό εντερικό φραγμό.

35. Έχει βρεθεί ότι τα συμπτώματα αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα μειώθηκαν σε ποντίκια που τρέφονταν με συμβιωτικές τροφές κατά τη διάρκεια της ευαισθητοποίησης με ορό γάλακτος.

36. Τα προβιοτικά εμποδίζουν την κοιλιοκάκη που προκαλείται σε ευαισθητοποιημένα ποντίκια από τη γλουτένη.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Διαβάστε τη σχετική βιβλιογραφία

Πως τα προβιοτικά μειώνουν τη συσσώρευση λίπους σε 30 μέρες

Προβιοτικά και Κεφίρ

Διαβάστε όλα τα άρθρα μας για τα προβιοτικά και πρεβιοτικά προϊόντα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση