Γιατί να αρχίσετε να χορεύετε αμέσως τώρα

Ο χορός δεν είναι μόνο μία ευχάριστη γυμναστική και ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλο και το σώμα, σύμφωνα με

Ο χορός δεν είναι μόνο μία ευχάριστη γυμναστική και ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλο και το σώμα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι μελέτες δείχνουν ότι εκτός από σημαντική άσκηση, ο χορός βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία σας. Είτε είστε επαγγελματίας χορευτής είτε κάποιος που απολαμβάνει να χορεύει με τους φίλους του, η δραστηριότητα αυτή έχει αποδειχθεί για να σας κάνει πιο έξυπνους, μειώνει το στρες και τον κίνδυνο άνοιας.

Advertisment

Πώς ακριβώς όμως συμβάλει ο χορός στην υγεία του εγκεφάλου;

Ο χορός σας κάνει πιο έξυπνους

Βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες σας και προετοιμάζει το μυαλό σας για μάθηση. Καθώς χορεύετε, το σώμα σας στέλνει αίμα στον εγκέφαλό σας, το οποίο τον τροφοδοτεί με τη γλυκόζη και το οξυγόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, ο χορός προκαλεί τον ιππόκαμπο και τον εγκεφαλικό φλοιό του εγκεφάλου σας να λειτουργούν καλύτερα. Καθώς σκέφτεστε τι βήμα θα πρέπει να κάνετε μετά, δημιουργούνται στον εγκέφαλο νέα νευρωνικά μονοπάτια και βελτιώνουν τη τη μετάδοση των πληροφοριών. Ο χορός ασκεί τις γνωστικές λειτουργίες σας με πολλούς τρόπους και βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Advertisment

Ο χορός μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Οι ερευνητές από το Αlbert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν ότι ο χορός δεν σας κάνει μόνο πιο έξυπνους, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο άνοιας. Οι ερευνητές μελέτησαν ηλικιωμένους ηλικίας 75 ετών και άνω για να διαπιστώσουν πώς οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες επηρεάζουν την πνευματική οξύτητα κατά τη γήρανση. Βρήκαν ότι το 76% των ανθρώπων που συχνά χόρευαν έδειξαν λιγότερα σημάδια άνοιας, σε σύγκριση με άλλες σωματικές και γνωστικές δραστηριότητες.

Ο χορός μειώνει το στρες και την κατάθλιψη

Οπως και με κάθε άλλη έντονη σωματική δραστηριότητα, ο χορός αυξάνει τη σεροτονίνη και ενδορφίνη στον εγκέφαλο σας. Οι ουσίες αυτές, είναι γνωστές ως νευροδιαβιβαστές και επηρεάζουν τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας σας. Όταν χορεύετε το σώμα σας απελευθερώνει φυσικά νευροδιαβιβαστές, μειώνοντας το στρες και την κατάθλιψη.

www.iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση