,

Γιατί οι «φίλοι της βροχής» είναι πιο ευτυχισμένοι

Οι φίλοι της βροχής ξέρουν καλά την έκφραση «Ζεις μόνο μια φορά»…

Η ιστοσελίδα Lifehack.org δημοσίευσε πριν από λίγο διάστημα ένα εξαιρετικό άρθρο για όσους αγαπούν την βροχή. Η συγγραφέας του άρθρου Charlenne Decessare αποκαλύπτει 7 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι που είναι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι

1. Συντονίζονται καλύτερα με τις αισθήσεις τους και βιώνουν μια πληρέστερη ζωή

Advertisment

Οι άνθρωποι που αγαπούν τη βροχή  βιώνουν τις εμπειρίες τους πιο έντονα. Μπορούν να περιγράψουν την βροχή με λεπτμέρειες, από τον γοητευτικό ήχο των σταγόνων μέχρι υπνωτικό τρόπο που κάθε σταγόνα αλλοιώνει το τοπίο που βλέπουν έξω από το τζάμι τους. Αυτοί που αγαπούν την βροχή λατρεύουν την μυρωδιά της φρέσκιας καταιγίδας και την αίσθηση του νερού που αγγίζει το δέρμα τους. Γνωρίζουν ακόμα και την γεύση των φρέσκων σταγόνων καθώς κοιτάνε ψηλά, με τα χέρια ανοιχτά και καλοδέχονται ένα δροσιστικό ποτό βροχής.

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: 500px.com

2. Ζουν τη στιγμή

Advertisment

Ο ερευνητής σε θέματα ευτυχίας Dr. Matt Killingsworth, χρησιμοποίησε μια εφαρμογή που λέγεται «Βρες την ευτυχία σου» που επέτρεπε  σε ανθρώπους να δίνουν αναφορές για το επίπεδο της ευτυχίας τους καθώς έκαναν συγκεκριμένες δραστηριότητες, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό που ανακάλυψε, ήταν η άμεση σύνδεση της ευτυχίας Αυτό που βρήκε, ήταν η άμεση σύνδεση της ευτυχίας με το να βρίσκεται κανείς στο παρόν, κάνοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα. Και τι καλύτερος τρόπος να ζείτε στο παρόν πηδώντας μέσα σε λακούβες με νερό;

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

3. Έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ας το παραδεχτούμε, αν είσαι ένας ενήλικας που τρέχει σαν τετράχρονο παιδί μέσα στην βροχή και δεν σε νοιάζει τι μπορεί  να σκεφτούν οι άλλοι, τότε απλά δεν σε ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος για σένα. Οι άνθρωποι που αγαπούν τη βροχή νιώθουν περήφανοι γι αυτό. Η μιζέρια και τ κατάθλιψη δεν τους αγγίζουν. Ακόμα κι αν τα φρεσκοχτενισμένα μαλλιά τους ή το make up τους χαλάσει από τη βροχή… και πάλι δεν τους νοιάζει.

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

4. Είναι πιο ανθεκτικοί στις δύσκολες περιόδους

Οι φίλοι της βροχής, γνωρίζουν πολύ καλά  ότι για να ανθίσουν τα λουλούδια χρειάζετι λίγη βροχή. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στη ζωή, εκείνοι  σκέφτονται «θα περάσει κι αυτό». Για την ακρίβεια, ξέρουν πως οι προκλήσεις, είναι απαραίτητες για να  για να βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες. Άλλωστε δεν μπορείς ν δεις το ουράνιο τόξο αν δεν έχει βρέξει πρώτα.

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: 500px.com

5. Ξέρουν πως να διατηρούν την προοπτική

Ένας πραγματικός λάτρης της βροχής, ποτέ δε θα φρικάρει με τον καιρό. Σε τελική ανάλυση, είναι μερικές σταγόνες, όχι το τέλος του κόσμου! Οι φίλοι της βροχής γνωρίζουν τις απλές πραγματικότητες της ζωής και να να τις αντιμετωπίσουν προς όφελός τους.  Όταν χρειαστείς κάποιον να μιλήσεις για ένα δύσκολο πρόβλημα, βρες κάποιον που αγαπάει την βροχή. Θα σε επαναφέρει σε κατάσταση ζεν μονομιάς.

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

6. Μπορούν να δουν ομορφιά στη λύπη

Όπως η βροχή δημιουργεί μια αίσθηση καθαρότητας και μιας νέας ζωής, οι φίλοι της εκτιμούν την ανανεωτική κάθαρση ενός καλού κλάματος. Ένας από τους αγαπημένους τους τρόπους για να περάσουν την μέρα τους, είναι να χωθούν στον καναπέ, να κουκουλωθούν και να δουν μια δακρύβρεχτη ταινία!

Γιατί οι φίλοι της βροχής είναι πιο ευτυχισμένοι
πηγή φωτογραφίας: 500px.com

7. Έχουν μια κυνική προσέγγιση για τη θνητότητά τους.

Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο να ζει με μεγαλύτερη πληρότητα από όταν γνωρίζει πόσο ρευστή είναι η ζωή. Οι φίλοι της βορχής μπορούν να απολαμβάνουν να χορεύουν και να τραγουδούν  επιπόλαια στη βροχή και ταυτόχρονα να είναι εξαιρετικά εσωστρεφείς.  Μια μέρα με καταιγίδα, τους δίνει την τέλεια ευκαιρία για να ατενίσουν την ζωή. Καθώς παρατηρούν τα σύννεφα που κινούνται γρήγορα και τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν, σκέφτονται το δικό τους παρελθόν.

Οι φίλοι της βροχής, ξέρουν καλά την έκφραση «Ζεις μόνο μια φορά»…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση