, ,

8 φυσικοί τρόποι να απαλλάξετε τον χώρο σας από δυσάρεστες οσμές

Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να καθαρίσουμε τον χώρο μας από δυσάρεστες οσμές και να τον διατηρήσουμε έτσι. 1. Με λίγη σκόνη βανίλιας

8 φυσικοί τρόποι να απαλλάξετε τον χώρο σας από δυσάρεστες οσμές

Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να καθαρίσουμε τον χώρο μας από δυσάρεστες οσμές και να τον διατηρήσουμε έτσι.

1. Με λίγη σκόνη βανίλιας μέσα στα τασάκια, η μυρωδιά του τσιγάρου εξουδετερώνεται. άλλη μία λύση είναι ένα μπολ με νερόξυδο πάνω στο καλοριφέρ τον χειμώνα. Το ξύδι θα διαλύσει τη μυρωδιά του τσιγάρου και θα κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

Advertisment

2. Η μαγειρική σόδα μπορεί ν’ απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές ενός συρταριού με ρούχα. Βγάζουμε τα ρούχα και απλώνουμε τη σόδα στο συρτάρι. Την τρίβουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια πετσέτα να πάει παντού. Με ένα υγρό πανάκι αφαιρούμε τη σόδα και αφήνουμε το συρτάρι να στεγνώσει καλά. Έπειτα βάζουμε τα ρούχα πάλι μέσα.

3. Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και στον κάδο απορριμάτων αν πασπαλίσουμε τον πάτο πριν βάλουμε τη σακούλα. Καθαρίζουμε και επαναλαμβάνουμε όποτε είναι απαραίτητο.

4. Ένα κουτάκι με σπίρτα στο μπάνιο είναι χρήσιμο μιας και, αν ανάψουμε ένα σπίρτο εξαφανίζει τις δυσάρεστες και βαριές οσμές μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Advertisment

5. Μπορούμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά λίγη κανέλα δίπλα στο τηγάνι που μαγειρεύουμε. Η κανέλα σπάει τη δυνατή οσμή του τηγανίσματος.

6. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα pot-pouri  για το μπάνιο με μυρωδικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, αποξηραμένα ροδοπέταλα και μέντα. Αυτά τα μυρωδικά δίνουν έναν ευχάριστο τόνο στην ατμόσφαιρα.

7. Ένα φλιτζάνι βρασμένο γάλα είναι αυτό που θα πάρει τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια της κουζίνας. Το βράζουμε και το βάζουμε μέσα στο ντουλάπι, κλείνοντας καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά απ’ αυτό πράγματι, η μυρωδιά από την κλεισούρα έχει εξαφανιστεί.

8. Τέλος, άλλο ένα tip με βανίλια που το χρησιμοποιούν πολλοί: Αδειάζουμε το περιεχόμενο από δύο φιαλίδια βανίλιας σε σκόνη, στο πάτωμα, λίγο πριν σκουπίσουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα σκουπίζουμε και μαζεύουμε και την βανίλια στη σκούπα μας. Το άρωμα της θα διαχέεται στον χώρο για πολύ ώρα μετά το καθάρισμα! Και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε βανίλια σε κάθε σκούπισμα. Το άρωμά της κρατάει για πολύ καιρό.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση