5 “υγειινές” συνήθειες που περισσότερο βλάπτουν…

Πολλές από τις καθημερινές σου ρουτίνες ίσως δεν είναι τόσο «αθώες» και υγιεινές όσο θεωρούσες. Το να είσαι ψυχωτικός με την καθαριότητα, το βούρτσισμα

Πολλές από τις καθημερινές σου ρουτίνες ίσως δεν είναι τόσο «αθώες» και υγιεινές όσο θεωρούσες. Το να είσαι ψυχωτικός με την καθαριότητα, το βούρτσισμα των δοντιών σου και την περιποίηση του προσώπου σου, κάποιες φορές δε βοηθούν. Μια ματιά στην παρακάτω λίστα θα σε πείσει!

1. Η υπερβολική χρήση αντισηπτικού

Δε χρειάζεται να βγάζεις το μπουκαλάκι του Dettol για να καθαρίσεις τα χέρια σου όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Η χρήση του ενδείκνυται για συγκεκριμένες περιπτώσεις, (όπως μετά από την επίσκεψή σου σε νοσοκομείο, ή αφού βγεις από το μετρό/λεωφορείο και φυσικά το μπάνιο). Γενικότερα όμως προτίμησε το απλό σαπουνάκι για να καθαρίσεις τα χέρια σου, μιας και το αντισηπτικό ναι μεν σε προστατεύει βραχυπρόθεσμα, αλλά κάνει τον οργανισμό σου λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα βακτήρια.

Advertisment

Διαβάστε: Ο μεγαλύτερος εχθρός των μικροβίων είσαι εσύ ο ίδιος

2. «Άσε μωρέ, θα φάω μια και καλή το βράδυ»

Οι διαιτολόγοι το φωνάζουν, ποιος τους ακούει όμως; Με το να παραλείπεις γεύματα δε γλιτώνεις θερμίδες, ούτε αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου, όπως (θες να) πιστεύεις. Αν δε φας σωστά το πρωί και το μεσημέρι, μοιραία, καθώς θα βραδιάζει θα πεινάς σαν λύκος και θα φας τη διπλάσια μερίδα. Γέμισε την ημέρα σου με πολλά και μικρά γεύματα, πλούσια σε πρωτεΐνες, ώστε όταν φτάσει η ώρα του βραδινού να μην πέσεις με τα μούτρα στα λίπη και τα γλυκά.

Ψάξτο με βότανα: Βότανα και συνταγές που αδυνατίζουν

Advertisment

3. Το βούρτσισμα των δοντιών σου μετά από κάθε γεύμα

Το ξέρεις καλά, το πλύσιμο των δοντιών σου είναι πολύ σημαντικό για την υγιεινή του στόματός σου, όμως, δε χρειάζεται να σου γίνει έμμονη ιδέα. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το πολύ συχνό βούρτσισμα καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το περιορίσεις σε 2-3 φορές την ημέρα, αλλά και να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα (30 δευτερόλεπτα) ήπιου στοματικού διαλύματος. Μπορείς επίσης να ξεπλένεις το στόμα σου μόνο με νερό μετά από κάθε γεύμα, αν θες να απομακρύνεις τα υπολείμματα των τροφών.

Φτιάξε δική σου οδοντόκρεμα: Συνταγή για φυσική οδοντόκρεμα με θεραπευτικές ιδιότητες
Αντιμετώπισε τερηδόνα – ουλίτιδα – περιοδοντίτιδα φυσικά:
Αφιέρωμα: Στόμα, ανάλυση παθήσεων και θεραπεία με βότανα

4. Πειραματισμοί με προϊόντα ομορφιάς

Έχεις σπαταλήσει ένα αξιόλογο μέρος του μισθού σε κρέμες προσώπου και λοιπά προϊόντα ομορφιάς άλλα δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα (ή τουλάχιστον αυτό που περίμενες), ενώ θεωρείς ότι προσφέρεις στο δέρμα σου την περιποίηση που χρειάζεται. Λάθος. Το να αλλάζεις μάρκες στα καλλυντικά σου δεν είναι λύση, καθώς μπορεί να προκαλέσεις στο δέρμα σου ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Ζήτα μια γνώμη από τον δερματολόγο σου ή τον φαρμακοποιό σου, ξέρει σίγουρα καλύτερα.

Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε δικά σας φυσικά καλλυντικά. Εδώ θα βρείτε πολλές συνταγές

5. Πίνεις μόνο εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλές από το νερό βρύσης. “Οπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες, τα εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού δεν περιέχουν φθόριο. Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά των ενηλίκων που πάσχουν από έλλειψη φθορίου στον οργανισμό τους, αυξάνονται συνεχώς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών. Αντίθετα, στα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων, το νερό φθοριώνεται, επομένως βοηθά και στη στοματική σου υγιεινή.

Διαβάστε: Πριν πιεις νερό από πλαστικό μπουκάλι δες το τριγωνικό σύμβολο. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο

Πηγή

Διαβάστε:

7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό

8 τοξικά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας και πως να τα αντικαταστήσετε




Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση